Zidurile construite pentru oprirea imigrantilor nu vor rezista, a declarat Papa Francisc referindu-se la gardul metalic construit de Ungaria la frontiera cu Serbia si pe segmente ale frontierelor cu Romania si Croatia, informeaza Mediafax.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

"Stiti foarte bine cum sfarsesc zidurile. Toate zidurile se prabusesc, astazi, maine sau dupa 100 de ani. Zidurile nu sunt o solutie. Problema ramane, insa creste si ura", a declarat Papa Francisc, citat de site-ul agentiei ANSA, la revenirea din Statele Unite.

Referindu-se la tema homosexualitatii, evitata in cursul vizitei in SUA, Papa Francisc a afirmat ca functionarii publici au dreptul sa refuze emiterea certificatelor pentru persoane de acelasi sex chiar daca legislatia laica prevede astfel de uniuni civile.

"Obiectia de constiinta trebuie sa fie introdusa in orice structura juridica, pentru ca este un drept", a subliniat seful Bisericii Catolice.

In urma cu cateva saptamani, Kim Davis, un oficial municipal din statul american Kentucky, a fost arestata preventiv pentru ca a refuzat, din ratiuni religioase, sa emita certificat de casatorie unui cuplu homosexual.