George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Mihail Balasescu si principalul suspect in cazul uciderii acestuia, a fost gasit spanzurat intr-o padure din apropierea telecabinei din Busteni, judetul Prahova, au declarat vineri, pentru Mediafax, surse din Politie.

Mihail BalasescuFoto: Facebook/ Mihail Marius Balasescu

Sursele citate au precizat ca, din primele date ale anchetatorilor, rezulta ca barbatul gasit spanzurat in padure este George Adrian Epaminonda Burchel, care s-ar fi sinucis.

Masina condusa de acesta, un Ford Focus argintiu, fusese gasita abandonata, luni dimineata, tot la Busteni. Autoturismul avea rotile din spate dezumflate si se afla pe strada Telecabinei din Busteni, unde ar fi fost abandonata cu cel putin trei zile inaintea datei la care a fost gasita, potrivit unor martori.

George Burchel ar fi lasat unei rude un bilet in care anunta ca il va omori pe Balasescu si ca dupa aceea nu va fi de gasit.

Acesta a fost initial localizat la Cheia, intr-o zona muntoasa, de unde si-a sunat sotia si a apelat numarul de urgenta 112, anuntand ca intentioneaza sa se sinucida.

Tribunalul Ilfov a decis, pe 9 septembrie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele fostului socru al lui Mihail Balasescu, el fiind acuzat ca l-a ucis, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, pe fostul secretar adjunct al PNL.

Fostul socru al lui Mihail Balasescu era dat in urmarire internationala, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, in timp ce se afla in locuinta sa din orasul Bragadiru, George Burchel l-a lovit de mai multe ori pe Mihail Balasescu cu o vaza in cap si l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic, acte ce au dus la moartea fostului secretar adjunct al PNL.

"Conform concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui Balasescu Mihail Marius a fost violenta si s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare.Victima prezenta si o serie de leziuni traumatice (plagi contuze epicraniene si la nivelul fetei, fractura nazala, hematoame, echimoze, excoriatii) care s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, cu putin timp anterior decesului, in contextul procedurii strangularii", aratau procurorii in referatul cu propunerea de arestare preventiva a lui Burchel.

Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Balasescu in procesul de partaj sustine ca fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plangeri la Politie impotriva fostei sale sotii si a rudelor acesteia, care l-ar fi urmarit.

Avocata Lidia Cernatescu a declarat, pe 5 septembrie, pentru Mediafax, ca un conflict intre Mihail Balasescu si fosta sa sotie Ana Maria Burchel a pornit dupa ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit in urma partajului o masina. Autoturismul era insa folosit de fostul socru al lui Balasescu.

"De la pronuntarea partajului de catre Judecatoria Sectorului 5 era urmarit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen in fata si a fost internat in spital. Sora dumneaei si iubitul acesteia l-au urmarit. Am depus plangeri la Sectia 1 Politie, atat pe numele fostei sotii, cat si pe numele surorii acesteia si al iubitului ei. Domnul Balasescu trebuia sa vina la cabinet pentru a completa plangerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat Lidia Cernatescu, avocata care l-a reprezentat in procesul de partaj pe Mihail Balasescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Balasescu a sunat-o si i-a spus ca fostul socru l-a chemat pentru a-i da masina, dar ea l-a sfatuit sa nu mearga dupa autoturism.

Mihail Balasescu a fost secretar general adjunct al PNL in perioada in care Crin Antonescu a fost presedintele partidului.