Serviciul Roman de Informatii a retinut miercuri la Bucuresti un algerian suspectat de activitati teroriste, relateaza Antena 3, citand materiale aparute in presa din Italia. Potrivit informatiei aparute in publicatia italiana Il Secolo XIX, algerianul Kamel Abbachi, a fost retinut la domiciliul din Bucuresti. In momentul arestarii, algerianul a declarat: “Accept sa fiu extradat in Italia fara nicio problema”.

Publicatia italiana precizeaza ca Abbachi a fost arestat miercuri dimineata, in locuinta sa din Bucuresti, nu departe de centrul Capitalei. Retinerea sa intervine in cadrul unei ample anchete privind terorismul islamic, coordonata de procurorii din Milano si condusa de comandamentul operativ special din Genova.

Potrivit Il Secolo XIX, nord-africanul este liderul celulei din Europa de Est a retelei teroriste Al-Qaeda, fiind stabilit la Galati, de unde avea sarcina sa gestioneze fazele initiale ale transferului de imigranti clandestini, facandu-le acestora invitatii de sedere in Romania, prin intermediul unui mijlocitor.

Luptatorii islamisti invata in Romania, in taberele de antrenament, sa foloseasca dispozitive explozive, mai scrie presa italiana.

Dupa aparitia unor informatii in presa din Peninsula privind existenta unor tabere Al-Qaeda in Romania, SRI a precizat ca nu detine date si nu a primit niciun fel de semnalare care sa ateste existenta acestora.