Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon si Ion Ionel Garlesteanu sunt cei trei candidati care si-au depus dosarul pentru postul de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), potrivit unor surse. Postul a devenit vacant dupa demisia lui Horia Georgescu, inculpat intr-un dosar instrumentat de DNA.

Bogdan StanFoto: Agerpres

Bogdan Stan (nascut 1981), vicepresedinte ANI, conduce interimar institutia dupa demisia lui Horia Georgescu. El lucreaza in ANI din 2007, anterior fiind avocat. Este absolvent al Facultatii de Drept (Universitatea Titu Maiorescu) si al unui curs post-universitar de securitate nationala la Academia de Informatii a SRI.

Petre Claudiu Platon (nascut 1977) este manager public la Ministerul Dezvoltarii. El a mai lucrat la Consiliul Judetean Salaj (consilier juridic), la Ministerul Administratiei si Internelor (Unitatea pentru reforma administratiei publice), la Ministerul Justitiei (secretar general, apoi consolier al ministrului) si la Ministerul Agriculturii (manager public). A absolvit Facultatea de Drept (Universitatea de Vest Vasile Goldis, Arad), master la UBB Cluj, curs post-universitar in domeniul securitatii nationale la Academia de Informatii a SRI.

Ion Ionel Garlesteanu (nascut 1948), a candidat fara succes in 2012 la sefia ANI. Este angajat la Universitatii din Craiova, unde a detinut si pozitia de lector. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Craiova.

Vom reveni cu amanunte