Circulatia feroviara pe magistrala 300, intre localitatile Cistei si Blaj, din judetul Alba, este blocata, dupa ce un tren de marfa care transporta piese auto a deraiat din cauze care nu au fost inca stabilite, fara a fi inregistrate victime sau pagube materiale importante.

Potrivit reprezentantilor CFR Regionala Brasov, care are in administrare magistrala feroviara 300, trenul de marfa a deraiat, duminica seara, intre localitatile Cistei si Blaj, din judetul Alba, dupa ce unul dintre vagoane a sarit de pe sine, transmite corespondentul Mediafax.

La ora transmiterii acestei stiri, mai multe echipe de interventie ale CFR Marfa intervin la locul accidentului, urmand ca dupa ce vor repune vagonul pe sine sa transporte garnitura de tren la Aiud, unde urmeaza a fi inspectata tehnic.

O echipa de specialisti va stabili din ce cauza a deraiat trenul de marfa, fiind luate in calcule atat defectiuni tehnice, cat si o dilatare a caii ferate din cauza temperaturilor ridicate.

Circulatia feroviara in zona este blocata pana luni la amiaza, iar trenurile care circula pe aceasta directie trebuie sa foloseasca o ruta ocolitoare pe Copsa Mica - Sibiu - Vintu de Jos, Alba Iulia, Teius, ceea ce determina intarzieri de pana la cateva zeci de minute.

In zona in care s-a produs accidentul au avut loc in ultima perioada ample lucrari de reabilitare a caii ferate.

Trenul de marfa care a deraiat era incarcat cu piese auto si urma sa ajunga la Brasov, iar in urma accidentului nu a u fost inregistrate victime si nici pagube materiale importante.