Politistii fac perchezitii, miercuri, in biroul unui angajat de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Ialomita, la sediul unei firme si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune si fapte de coruptie, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ doua milioane de lei, scrie Mediafax.

"La data de 17 iunie a.c., politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, efectueaza sase perchezitii la sediul unei institutii publice, la punctul de lucru al unei societati comerciale si locuintele a trei persoane din judetul Ialomita, banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si fapte de coruptie", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Anchetatorii ridica documente si vor duce la audieri persoanele suspectate in acest caz, care vor da declaratii la sediul Parchetului Tribunalului Ialomita. Reprezentantii societatii comerciale din judetul Ialomita la care au loc perchezitiile sunt suspectati ca, in perioada 2012-2013, au creat circuite financiare fictive, pentru a nu plati TVA aferenta comercilizarii pe piata interna a unor produse cerealiere, achizitionate de la unitati economice cu comportament de tip "fantoma".

In acelasi dosar este cercetat si un functionar al AJFP Ialomita, care ar fi pretins de la administratorul societatii comerciale mai multe bunuri, pentru a-i facilita unele avantaje fiscale. Prejudiciul produs prin evaziune fiscala a fost estimat, pana in prezent, la aproximativ doua milioane de lei.