Baietii destepti ai premierului Ponta

de Claudia Pirvoiu, Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 9 iunie 2015, 18:08 Actualitate | Esenţial


Ioan Dan Gheorghiu, Victor Ponta si Viorel Gafita
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Premierul Victor Ponta refuza sa demisioneze, iar Parlamentul a refuzat sa-i ridice imunitatea pentru a fi anchetata fapta de conflict de interese in dosarul Sova, insa mizele mentinerii lui in functie sunt mult mai mari. In jurul sau graviteaza retele de interese si afaceri de milioane de euro. Una din ele, despre care presa a scris putin spre deloc, este reteaua "baietilor destepti" de la Romelectro - ISPE (Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA), doua firme care castiga de ani buni contracte in valoare de zeci de milioane de euro pentru retehnologizare si modernizare in domeniul energiei.
 • Unul din oamenii cheie din aceste firme este Dan Ioan Gheorghiu, numit in 2012 consilier onorific al premierului Ponta pe domeniul energiei. Intamplator sau nu, Gheorghiu a devenit si mai apropiat de premierul Victor Ponta: vecin de apartament. Acesta n-a raspuns solicitarilor HotNews.ro.
 • Potrivit datelor de pe SEAP, Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA (ISPE) a obtinut nu mai putin de 29 de contracte in doar trei ani, 2012-2015.
 • Cum a ajuns Laurentiu Ciurel, un alt urmarit penal in dosarul Sova, sa atribuie contracte de zeci de milioane de euro catre ISPE si Romelectro
 • Jurnalista de investigatie Emilia Sercan scria in 2007 despre Romelectro ca este o compania aflata in „cercul de relatii DIP”, potrivit unei note SRI, a fost alimentata cu contracte in valoare de 370 de milioane de euro de la stat, in perioada mandatului sau. Dan Ioan Popescu a fost ministru al Industriilor in cabinetul Nastase. Curtea de Apel a dispus, in cazul DIP, confiscarea unei parti din avere considerata nejustificata. 
 • Nicoleta Ciurel, sotia directorului general Liviu Ciurel, e sefa Serviciului de achizitii la CE Oltenia
Din momentul infiintarii, adica din 2012, pana in prezent, Complexul Energetic Oltenia a atribuit zeci de contracte gruparii ISPE-Romelectro. Potrivit datelor de pe SEAP, Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA (ISPE) a obtinut nu mai putin de 29 de contracte in doar trei ani, 2012-2015. Cele mai mult au fost incheiate in urma unor proceduri fara anunt de participare, contractele vizand in principal elaborarea de studii si servicii de audit. Valorile acestor contracte nu sunt deloc de neglijat, exemplu fiind unul incheiat anul trecut in octombrie. Pentru servicii de inginerie, ISPE trebuie sa primeasca 992.000 lei, fara TVA.

Insa cele mai mari contracte sunt cele cu Romelectro SA, de ordinul zecilor de milioane de lei. Din 2012 pana acum, Romelectro a incheiat noua contracte foarte banoase cu CE Oltenia. Ultimul a fost atribuit in noiembrie 2014 pentru aproape 50 de milioane de lei, fara TVA, scopul contractului fiind modernizarea blocului nr. 5 de 330 MW. Problema este ca nimeni nu poate verifica modul in care sunt respectate conditiile din contracte, au afirmat pentru HotNews.ro surse din CE Oltenia. Sunt proiecte tehnice, iar pentru verificarea lor este nevoie de specialisti. In plus, nimeni nu are interes sa le verifice. Aceste contracte extrem de banoase pentru ISPE si Romelectro ar putea constitui unul dintre motivele starii dezastruoase in care a ajuns CE Oltenia. In 2014, CE Oltenia a ajuns la uriasa pierdere de 700 de milioane de lei.

Principalii reprezentanti ai partilor implicate, CE Oltenia, ISPE si Romelectro sunt apropiati ai premierului. In plus, pe Laurentiu Ciurel il leaga de Ponta un dosar: Dosarul Sova (Turceni-Rovinari). Ciurel este urmarit de procurorii DNA inca din august 2014 in dosarul Rovinari, acesta fiind, in momentul incheierii contractelor cu casa de avocatura Sova si Asociatii, director in cadrul Complexului Energetic Rovinari. Laurentiu Ciurel este urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in dosarul privind contractele primite de casa de avocatura Sova& Asociatii la Turceni si Rovinari.

Laurentiu Ciurel, fost vicepresedinte PSD Gorj, este director general la Complexul Energetic Oltenia din septembrie 2012, insa in ciuda unui management pagubos, acesta pare de neclintit de la conducere. Demiterea sa este foarte dificila din cauza sustinerii politice puternice pe care o are, fiind foarte apropiat de Victor Ponta. Din cauza relatiei pe care o are cu premierul, niciun ministru nu a avut curajul sa se atinga de el.

Trebuie precizat ca CE Oltenia a fost creat in 2012 prin fuziunea Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO) cu complexurile energetice Turceni, Rovinari și Craiova. Practic, CE Oltenia, cel mai mare producator de energie din Romania, are in componenta si deja celebrele complexuri energetice Turceni si Rovinari.
   
Companiile Romelectro si ISPE au cotractat insa si alte lucrari, inclusiv in afara tarii. Un alt personaj cheie, Viorel Gafita (61), administratorul Romelectro, a anuntat in 2014 ca, după un deceniu în care s-a concentrat pe proiecte de modernizare a centralelor şi infrastructurii electrice din România,  compania isi va extinde activitatea in Africa si Orientul Mijlociu.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA (ISPE) are ca administratori pe Dan Ioan Gheorghiu, Virgiliu Radulescu si Viorel Gafita. Directori sunt Dumitru Gardian si Ion Eduard Ghitescu. Actionari la ISPE sunt Romelectro, cu 69, 19%, Dan Ioan Gheorghiu cu 9, 77, restul de actiuni fiind detinute de actionari tip lista.

Cam aceleasi personaje sunt actionari principali la Romelectro: Manuela Alexandrina Vasile, Virgiliu Radulescu, Dan Octavian George, Viorel Gafita, Elena Baroean, Ionel Lupse, Aurelian Florin Comanici, Mircea Maruseac, Viorel Burla, Aristide Buzuloiu, Dan Ion Serban Dima, Maria Rodica Nitulescu, Radu Ioan Farca.

Jurnalista Emilia Sercan scria intr-o ancheta publicata in 2007
, intitulata Dan Ioan Popescu a coordonat firme-paravan ale Securitatii:  <<Primele indicii despre trecutul de dinainte de ‘89 al fostului ministru al economiei, tinut la secret de acesta, ne-au fost oferite de Viorel Gafita, presedintele Romelectro. Inginer chimist la baza, DIP nu avea o slujba oarecare: era coordonatorul companiilor de comert exterior, firmele-paravan ale Securitatii.

„Il cunosc pe domnul Popescu de pe vremea cand era consilier la Comitetul Central (n.r. - celebrul CC al PCR). Daca nu ma insel, era consilierul (n.r. - seful de cabinet) lui Gheorghe Oprea (n.r. - vicepresedintele Consiliului de Ministri). Societatile de comert exterior ale Romaniei trebuiau sa raporteze la guvern planul de export, noi avand in strainatate in 1988 peste 1.500 de oameni”, povesteste Gafita circumstantele in care l-a cunoscut pe Dan Ioan Popescu. Viorel Gafita, prietenul de peste 20 de ani al lui DIP, a fost directorul general adjunct al Romelectro, firma de comert exterior, care opera in special in Orientul Mijlociu.

Romelectro lucra masiv in Orientul Mijlociu, in Asia si in Nordul Africii. Contractele de export faceau obiectul analizelor. Domnul Popescu era unul dintre consilierii care obtineau informatii pe zona asta pentru CC al PCR sau pentru guvern.>>

Intr-un interviu acordat de Viorel Gafita Ziarului Financiar in 2004
, acesta anunta ca Romelectro isi extinde activitatea in afara tarii: „Anul acesta relansăm lucrările la extern. Ca pieţe externe, în continuare mergem pe nordul Africii. În acest moment suntem pregătiţi să fim activi acolo, iar în Orientul Mij­lociu ne agităm pentru două contracte“, spune Viorel Gafiţa, 61 de ani, care conduce compania din 1995.

Tot in 2014, Eximbank anunta pe pagina de internet acordarea unui finantari importante catre Romelectro: "EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, un plafon de finantare multiprodus in valoare de 54 milioane de lei, destinat derularii unui contract pe care societatea l-a incheiat cu Transelectrica."

Din acelasi comunicat aflam ca "Romelectro a castigat licitatia organizata de Transelectrica pentru retehnologizarea statiei electrice 400/220/110/20 kV Bradu, un important nod in cadrul Sistemului Electroenergetic National ce asigura conexiunile si tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrica (Muntenia si Oltenia) catre zonele deficitare din Transilvania. Valoarea contractului depaseste 29 de milioane de euro si se va derula pe o perioada de patru ani."

Contractele incheiate de ISPE cu CE Oltenia, in perioada 2012-2015

1. Documentatii necesare în vederea obtinerii Autorizatiei si Avizului de functionare în conditii de siguranta pentru depozitul de zgura si cenusa Gârla – SE Rovinari
Tipul licitatiei: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii contractului:12.03.2015
Valoarea contractului: 60.000 lei, fara TVA

2. Denumire contract: Servicii de inginerie si proiectare necesare pentru modernizarea instalatiilor electrice si de automatizare, din cadrul reabilitarii si modernizarii blocului energetic nr. 5 de 330 MW pe lignit
Tipul licitatiei: deschisa, o oferta
Data atribuirii contractului: 07.10.2014
Valoarea: 992.000 lei, fara TVA

3. Denumire contract: Serviciul de audit tehnic al investitiilor cuprinse în Planul National de Investitii
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare, o oferta
Data atribuirii contractului: 06.06.2014
Valoarea: 197.980 lei, fara TVA

4. Denumire contract: «MODERNIZARE AUTOMATIZARE GOSPODARIE DE CARBUNE – PROIECT TEHNIC»
Tipul procedurii: licitatie deschisa
Data atribuirii: 05.06.2014, oferte admisibile 3
Valoare: 41.000 lei, fara TVA

5. Denumire contract: Modernizare turn racire nr. 5 , expertiza si proiectare
Tipul procedurii: licitatie deschisa
Data atribuirii: 09.04.2014
Valoare: 14.300 lei, fara TVA

6. Denumire contract: Verificare raport anual de UCC - transa 2013
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 28.03.2014, o singura oferta
Valoarea: 35.100 lei, fara TVA

7. Denumire contract: Intocmire Studiu de fezabilitate: Reabilitare si modernizare bloc energetic nr. 5 de 330 MW, lignit – SE Rovinari
Tipul procedurii: licitatie deschisa
Data atribuirii: 27.03.2014, doua oferte
Valoarea: 19.600 lei, fara TVA

8. Denumire contract: Proiect Tehnic pentru "Marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa Valea Mânastirii folosind tehnologia de preparare a fluidului autoîntaritor de zgura si cenusa de electrofiltru. Supraînaltarea compartimentului I la cota 183,00 mdMB"
Tipul procedurii: licitatie deschisa
Data atribuirii: 20.12.2013
Valoarea: 456.599 lei, fara TVA

9. Denumire contract: PROIECTARE INSTALATIE ALIMENTARE APA PROCES PENTRU INSTALATIILE DE DESULFURARE AFERENTE BLOCURILOR ENERGETICE NR.4 SI NR.5
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 17.12.2013
Valoarea: 149.327 lei, fara TVA

10. Denumire contract: "Marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa mal drept si mal stâng Jiu S.E. Isalnita folosind tehnologia de fluid dens. Supraînaltare depozit zgura si cenusa mal drept Jiu cota 122 mdMB – Compartimentul II S.E. Isalnita – Proiect tehnic si detalii de executie"
Tipul procedurii: licitatie deschisa
Data atribuirii: 07.11.2013, o oferta
Valoarea: 107.244 lei, fara TVA

11. Denumire contract: SERVICII DE PROIECTARE MODERNIZARE CAMERA DE COMANDA ELECTRICA
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 30.10.2013, o oferta
Valoarea: 540.000 lei, fara TVA

12. Denumire contract: PROIECTARE LUCRARI PENTRU PRELUAREA SLAMULUI DE GHIPS DE LA INSTALATIA DE DESULFURARE A GAZELOR DE ARDERE BLOC NR 4,LA INSTALATIA DE SLAM DENS AFERENTA BLOCULUI NR.3
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 23.09.2013
Valoarea: 74.500 lei, fara TVA

13. Denumire contract: DOCUMENTATIE PRIVIND INCHIDEREA SI MONITORIZAREA POSTINCHIDERE A DEPOZITULUI DE ZGURA SI CENUSA CICANI,AVARIE LA COTA APROBATA
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 11.09.2013
Valoarea: 76.000 lei, fara TVA

14. Denumire contract: VERIFICARE RAPORT ANUAL DE UCC-PENTRU ANUL 2012
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 03.07.2013
Valoarea: 35.000 lei, fara TVA

17. Denumire contract:Studiu de fezabilitate „Mentinerea capacitatii de functionare a Termocentralei Turceni”
Tipul procedurii: licitatie deschisa
Data atribuirii: 06.06.2013
Valoarea: 460.000 lei, fara TVA

18. Denumire contract: Studiu de solutie privind preluarea produselor solide/lichide rezultate din instalatiile de desulfurare bloc nr.4 si nr.5 de catre instalatiile de slam dens
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 25.03.2013
Vaoarea: 143.590 lei, fara TVA

19. Denumire contract: PROIECTARE COMPARTIMENT I(NOU SI COMPARTIMENT II(NOU) AL DEPOZITULUI DE ZGURA SI CENUSA GARLA, LA COTA 178 mdMN
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 21.02.2013
Valoarea: 186.000 lei, fara TVA

20. Denumire contract: „Solutii pentru evacuarea, transportul si depozitarea deseurilor rezultate în urma procesului de ardere a carbunelui în cazanele grupurilor energetice la C.T.E. Turceni, sub forma de slam dens - Actualizare proiect executie depozit zgura si cenusa nr. 2- celula 5 cota 124,75 md MN, în concordanta cu toate modificarile survenite pe parcursul executiei lucrarilor”
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 27.12.2012
Valoare: 48.000 lei, fara TVA

21. Denumire contract: Actualizare studiu de fezabilitate - Solutii privind evacuarea, transportul si depozitarea deseurilor rezultate în procesul de ardere a carbunelui în cazanele grupurilor energetice de la C.T.E. Turceni – Racordare cazan 7 la instalatia de slam dens bloc 6
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 25.01.2013
Valoare: 77.000 lei, fara TVA

22. Denumire contract: Referate de prezentare cu privire la modul cum a fost realizata lucrarea "lucrari pt. functionarea instalatiilor de slam dens bl. 3 si 6 in toate regimurile de functionare ale celor 4 cazane energetice"
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 15.01.2013
Valoare 3.000 lei, fara TVA

23. Denumire contract: Inspectie stalpi sustinere a estacadelor de transport carbune 8a, 8b si stalpi estacada sustinere conducte transport hidroamestec
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 09.01.2013
Valoarea: 36.850 lei, fara TVA

24. Denumire contract: Servicii de arhitectura; servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica; servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica; servicii de testare si analiza tehnica
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 28.12. 2012
Valoarea: 37.500 lei, fara TVA

25. Denumire contract: Extinderea si reactualizarea studiului de fezabilitate - Modernizare electrofiltru, statie tratare condensat, instalatii electrice si de automatizare de la bl. en. 4
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 20.12. 2012
Valoarea: 74.000 lei, fara TVA

26. Denumire contract: Extinderea retelei de canalizare prin racordarea noilor instalatii de desulfurare si slam dens, inclusiv reabilitarea retelelor de canalizare pluviala si menajera din zona spate sala cazane si depozit carbune
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 14.12. 2012
Valoarea: 145.000 lei, fara TVA

27. Denumire contract: Proiectare lucrare " Suprainaltare compartimentul I al depozitului de zgura si cenusa Garla, la o cota superioara cotei 174,6 mdMN - elaborare documentatie
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 17.10.2012
Valoarea 129.100 lei, fara TVA

28. Denumire contract: STUDIU PRIVIND VIABILITATEA TEHNICO-ECONOMICA A INTEGRARII SERVICIULUI PUBLIC DE ALIMENTARE CU ENERGIE TERMICA DIN MUNICIPIUL CRAIOVA
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 13.09.2012
Valoarea: 245.000 lei, fara TVA

29. Denumire contract: Reproiectarea instalatiei electrice si de automatizare aferenta benzilor transportoare de carbune - Benzi Centrala: proiecte tehnice constructive, documentatii de executie si PIF
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 26.06.2012
Valoarea: 195.000 lei, fara TVA

Contractele incheiate de Romelectro SA cu CE Oltenia, in perioada 2012-2015

1. Denumire contract: Reabilitarea si modernizarea blocului nr. 5 de 330 MW, pe lignit – Reabilitare si modernizare electrofiltre blocului nr.5 Rovinari
Tipul procedurii: Licitatie deschisa, 2 oferte
Data atribuirii: 21.11.2014
Valoarea: 48.980.000 lei, fara TVA

2. Denumire contract: Reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr.4 de 330MW pe lignit – Alte servicii necesare pentru modernizarea Instalatiilor Electrice si de Automatizare bloc energetic nr. 4
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 28.08.2014
Valoarea: 1.684.150 lei, fara TVA

3. Denumire contract: Modernizare Instalatii Electrice si Automatizare aferente bloc energetic nr. 4 SE Rovinari
Tipul procedurii: licitatie deschisa, o singura oferta
Data atribuirii: 30.04.2013
Valoarea: 69.396.940 lei, fara TVA

4. Denumire contract: Depozit de zgura si cenusa Garla realizat in metoda slam dens-lucrari de captare preparare, evacuare fluid dens de baza la compartimentul nr 1, inclusiv conducte de transport
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 19.04.2013
Valoarea: 366.205 lei, fara TVA

5. Denumire contract: Robinete-Vana
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 05.03.2013
Valoarea: 80.000 lei, fara TVA

6. Denumire contract: Echipament electrotehnic; Echipament electrotehnic
Tipul procedurii: Negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 31.01.2013
Valoarea: 915.000 lei, fara TVA

7. Denumire contract: Solutii pentru evacuarea, transportul si depozitarea deseurilor rezultate în urma procesului de ardere a carbunelui în cazanele grupurilor energetice la C.T.E. Turceni, sub forma de slam dens- lucrari suplimentare
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 17.12. 2012
Valoarea: 1.499.928 lei, fara TVA

8. Denumire contract: Solutii pentru evacuarea,transportul si depozitarea deseurilor rezultate in urma procesuluid e ardere a carbunelui in cazanele grupurilor energetice la CTE Turceni sub forma de slam dens-lucrari suplimentare
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 31.10.2012
Valoarea: 1.012.152 lei, fara TVA

9. Denumire contract: Lucrari suplimentare la "Depozit nou de zgura si cenusa Garla, realizat in metoda slam dens, lucrari de captare, preparare si evacuare fluid dens si de baza in compartimentul nr. 1, inclusiv conductele de transport"
Tipul procedurii: negociere fara anunt de participare
Data atribuirii: 23.08.2012
Valoarea: 1.152.150 lei, fara TVA
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • Cine sunt ISPE si Romelectro (Marţi, 9 iunie 2015, 20:03)
  AdrianBorza [utilizator]

  Pentru completarea informatiilor:
  - ISPE si ISPH (proiectari hidro) au fost institute de cercetare in domeniul energiei electrice infiintate prin anii '50-'60. Au avut cei mai buni specialisti in domeniu si acolo s-a proiectat cam tot ce inseamna infrastructura energetica in Romania. Dupa '89 s-a privatizat la un moment dat si au fost cumparate in mare parte de Romelectro. Cred ca si acum singurii specialisti in domeniul care mai exista in tara sunt acolo.
  - Romelectro era compania de pe vremea comunistilor prin care statul roman construia infrastructura energetica in tarile prietene din Orientul Mijlociu si nordul Africii: Libia, Egipt, Iordania, Siria, Iran, Irak. A fost privatizata dupa '90, vanduta angajatilor si marea parte din ei au vandut actiunile catre directori; cea mai mare parte a persoanelor de pe lista de actionari sunt fosti angajati iesiti de mult la pensie care au un numar foarte mic de actiuni.
  Acum vreo 20-30 de ani i-am cunoscut destul de bine pe multi din cei enumerati in cele 3 companii. Pe vremea comunistilor erau simpli angajati, unii directori, dupa aceea unii au ramas angajati si altii proprietarii companiilor. Nu am tinut legatura si nu stiu mai nimic din ce s-a intamplat in ultimii 15 ani, ultima angajata din ISPE pe care o stiam a iesit la pensie si a emigrat acum vreo 5-6 ani si era o simpla inginera proiectanta fara nici o treaba cu conducerea sau politica.

36410 vizualizari

 • -40 (68 voturi)    
  ce chestie (Marţi, 9 iunie 2015, 18:31)

  Mazeta [utilizator]

  Ponta este băgat în afaceri de milioane, dar este anchetat pt 17 facturi de 2 lei. Băsescu a luat împrumut 20 de miliarde, dar este anchetat pt „tiganca imputita”. Măi să fie!
  • +41 (49 voturi)    
   :) (Marţi, 9 iunie 2015, 18:35)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Si tu esti un Napoleon dar iti iei minusuri pe Hotnews. Mai sa fie! :)
   • +20 (26 voturi)    
    :D (Marţi, 9 iunie 2015, 19:06)

    Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

    Napoleon Bogdaproste :))
   • -4 (12 voturi)    
    picior de bolshevik..roger (Marţi, 9 iunie 2015, 19:48)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

    black ops ...roger..black ops..please pick up some scumbag..over..zero dark thiry-bucharest team
  • +35 (43 voturi)    
   cat poti sa minti (Marţi, 9 iunie 2015, 18:51)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Si să manipulesi. De altfel, dacă seful tău o face tu un țugulan de ce n-ai face-o :)
   Fata lui base a luiat un imprumut de la o baca comerciala care nu este finantata de la buget precum cele din articol, vreo 5 milioane de lei, nu miliarde.
   Comisia infiintata in parlament special pt acel imprumut n-a gasit nimic. Au facut tamtam sa manipuleze tugulani ca tine si apoi au fasait-o. Atentie comisie condusa de opozantii lui basescu.
   Ponta nu s-a imprumutat, a furat din banul public.
   Diferentele sunt atat de evidente incat doar un spalat pe creier nu le vede.
   De altfel mazeto, aici oricum nimeni nu te mai crede. Mananci banii degeaba de la buget :)
  • +34 (38 voturi)    
   20 de miliarde, (Marţi, 9 iunie 2015, 19:17)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Guvernul BOC, sub indrumarea celui mai competent presedinte din istorie, a luat 19.5 miliarde imprumut de la FMI, care au fost impartiti in doua:
   1.12.5 miliarde la BNR(pentru rezervele nationale)
   2. 7.5 miliarde pentru salarii si pensii.
   Acest fapt a facut ca ROMANIA sa nu derapeze precum Grecia acum tot cu socialisti la putere.
   Imprumutul a fost necesar dupa cel mai prost guvern Tariceanu 16% in parlament sustinut pe sub masa de infractorii din psd in anul de gratie 2008, an in care au cheltuit si oule de sub closca si tot au pierdut alegirile.
   • 0 (0 voturi)    
    asta era solutia? (Joi, 11 iunie 2015, 8:14)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui anonim

    Cand vor fi patite datoriie acumuate catre FMI?
    Cand crezi ca vor avea romanii salariie occidentuui?
    Aceste datorii au facut si ne vor mai face sa pierdem parti importante din tara iar Romania a fost si va fi mereu in criza.
    Noi suntem din 90 in saracie si criza.
    Despre ce vorbim? Grecia! Si pensiile sunt de 1000 de euro in timp ce au preturi mai mici ca ale noastre.
    Asa ca incercarea ta de a face partizanate inseamna ca ai avantaje atfel ai vedea ca in fruntea tarii de 25 de ani sunt doar golani! Toti
  • +12 (12 voturi)    
   Pai... (Marţi, 9 iunie 2015, 21:37)

   Bog.Dan [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Mazeta, tu stii ceva dar nu vrei sa ne spui :)
  • +2 (2 voturi)    
   Sunt si mazete printre "cinstitii " Viorelului ? (Miercuri, 10 iunie 2015, 12:45)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Orlando (Disco ) ministru al Finanţelor are datorii ce îi depăşesc cu mult veniturile de bugetar.
   Conform CV-ului depus la Guvern, din 1991, ministrul Orlando Teodorovici a fost angajat doar la stat. La fel și fosta sa soție.
   Potrivit declaraţiilor de avere,Orlando Teodorovici are patru împrumuturi de peste 800.000 de euro, pentru care plăteşte lună de lună 5.400 de euro. Salariul de ministru nu acoperă însă nici un sfert din această sumă.
   În schimb, ministrul încasează bani buni din chirii. Mai exact, dintr-o chirie. Una dintre casele lui e închiriată unui restaurant la care principal acţionar este mama ministrului. O afacere care, de-a lungul anilor, a mers numai în pierdere şi nu a făcut decât să plătească această chirie ministrului Finanţelor.
 • -9 (25 voturi)    
  Mda, compententa e problema mare pentru guristi (Marţi, 9 iunie 2015, 18:33)

  newlook [utilizator]

  Mda, compententa e problema mare pentru guristi

  " Problema este ca nimeni nu poate verifica modul in care sunt respectate conditiile din contracte, au afirmat pentru HotNews.ro surse din CE Oltenia. Sunt proiecte tehnice, iar pentru verificarea lor este nevoie de specialisti."

  Serios? Pai guristii nu vroiau sa faca Guvern acu' vreo doua zile? Pai daca chiar nimeni dintre ei nu pricepe iota, trebuie musai sa fie ministri, nu-i asa?
  • -10 (14 voturi)    
   niste prosti (Marţi, 9 iunie 2015, 19:49)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   asa ar fi spus cocoshila..eu spun TRADATORI de tzara !
  • +7 (7 voturi)    
   Las... (Miercuri, 10 iunie 2015, 1:26)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   .. ca e buna Tonta, ca el se pricepe la toate.
 • +22 (26 voturi)    
  ANTICIPATE!!! (Marţi, 9 iunie 2015, 18:41)

  Zak [anonim]

  Nu exista alta solutie decat ALEGERI ANTICIPATE. Majoritatea actuala nu mai are din 16 Noiembrie nici o legitimitate si da legi doar pentru ea.
  • +9 (9 voturi)    
   Diaspora nu poate schimba parlamentul (Marţi, 9 iunie 2015, 23:46)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui Zak

   Diaspora are 2 senatori și 4 deputați, nu poate schimba soarta alegerilor așa cum a schimbat-o la prezidențiale, unde conta doar numărul total de voturi pentru fiecare candidat.

   Alegerile anticipate ar aduce pentru PSD exact numărul de voturi obținut de USL în 2012. Mai bine rămâne PSD-ul încă un an la guvernare, alegerile la termen le-ar mai putea pierde, dar pe unele anticipate nu.
 • +20 (22 voturi)    
  Viorel mai penal chiar decat Bombonel ! (Marţi, 9 iunie 2015, 18:51)

  Plagarus [utilizator]

  S-a terminat telenovela "doctorului " penal Ponta Viorel
  Oprea -UNPR a subliniat in ce conditii il mai sustine pe Ponta: „In momentul in care se loveste in statul roman, pe mine nu ma mai au de partener”. !!!
 • +6 (14 voturi)    
  gargara (Marţi, 9 iunie 2015, 18:54)

  gargara [anonim]

  1. Nu pricep (doar intuiesc) de ce n-ati inceput cu cercetarea actelor dinaninte de 2012? Sa fi inceput smenurile doar de prin 2012?
  2. Nu detaliati si cum a fost "capusata" Hidroelectrica din 2012 pana acum? Hidroelectrica aia care era pe pierdere sau profit modic inainte de 2012 si care dupa intrarea lui Remus Borza (un prieten al premierului) in actiune, brusc face profit peste 230 milioane euro / an. Nici nu ma mir ca Borza a luat 1 an cu suspendare. La ce paguba le-o facut baietilor destepti... Musai trebuia mai mult, cum sa demonstrezi tu ca si la stat se poate face management eficient! Oare DNA-ul nu intra sa verifice contractele alea paguboase de la Hidroelectrica denuntate de Borza? Sau erau contracte cu niste investitori prea "strategici" ca sa fie suparati?
  • +2 (2 voturi)    
   frumos nume: gargara, (Miercuri, 10 iunie 2015, 7:20)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui gargara

   ai dreptate smenurile mari au inceput pe vremea eruditului infractor nastase, asa cum au demostrat verificarile dispuse de pupila lui,prin corpul de control al celui mai curat plagiator in fruntea celui mai corupt guvern din ROMANIA,
   crezind ca, descopera apa calda, a dispus verificari peste verificari la toate nivelurile, dar surpriza nu Basescu-Boc, au incheiat contractele fantoma:
   -becthel,
   -microsoft,
   -eads,
   -energie,
   -petrom,
   -fregate,
   -consilieri straini(de tara si de probleme)
   alta data am sa fiu mai comcret
   apropo cine a instaurat dansul catuselor?
 • +5 (15 voturi)    
  Actiune! (Marţi, 9 iunie 2015, 18:57)

  Klaus_CT [utilizator]

  Nu stiu daca imi va fi aprobat comentariul daca il scriu in romana, insa in engleza suna cam asa: Romania, let's fuck'em!
  • -8 (22 voturi)    
   Mda, stii si limbi straine, sa nu-ti fie de deochi (Marţi, 9 iunie 2015, 19:14)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_CT

   Mda, stii si limbi straine, sa nu-ti fie de deochi !

   Sariti baieti cu plusurile, io-te ce postare culta a creierat omul !
   • +4 (12 voturi)    
    bine ca nu stie rusa si turca (Marţi, 9 iunie 2015, 19:27)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    natiile ce ne-au distrus de sute de ani...
 • +5 (7 voturi)    
  Ciurel mi-l "cerne"pe mâzgâlici Ponta Paganel ! (Marţi, 9 iunie 2015, 19:07)

  Plagarus [utilizator]

  Degeaba minte ca o mazeta Ponta Viorel, caci i-au scris colegii opusul potlogariilor facute cu Sova Dan Coman
 • +8 (10 voturi)    
  mai "oameni buni" (Marţi, 9 iunie 2015, 19:12)

  rov [utilizator]

  Dar lasati mai tara asta in pace, capuselor!
  Vrem sa traim normal si civilizat in tara in care ne-am nascut. Ati furat de 25 de ani, ati mintit, ati omorat oameni. Voi chiar nu vreti sa incetati bataia de joc decat daca va ducem la Targoviste ??
  Asta vreti??
 • +5 (7 voturi)    
  Evolutia furaciunilor - absolut normal (Marţi, 9 iunie 2015, 19:14)

  IancuJianu [utilizator]

  Daca in guvernul Nastase se ocupa Dan Ioan Popescu cu manevrele in ȚretehnologizareaȚ in energie, acum se ocupa insusi prim-sinistrul plagiator.
 • +6 (8 voturi)    
  mda (Marţi, 9 iunie 2015, 19:16)

  mda [anonim]

  astfel de cumetrii si afaceri din umbra sunt prezente peste tot in lume, de la SUA la Germania si la Vatican...

  diferenta este ca acolo daca se taie factura pentru ce prestezi statului, chiar prestezi, si se alege si statul cu ce trebuie

  la noi taie factura de 1 milion de euro da nu face absolut nimic, decat 2 hartii, si cica sunt studii de fezabilitate... si multe multe altele pe care noi nu le stim

  a fost pe timpul oricarei guvernari, fie ca e psd, pdl sau pnl.. toti au interese, pentru ca toti cotizeaza si sustin pe ai lor, si apoi vor partea banului.
 • +7 (9 voturi)    
  Cine sunt ISPE si Romelectro (Marţi, 9 iunie 2015, 20:03)

  AdrianBorza [utilizator]

  Pentru completarea informatiilor:
  - ISPE si ISPH (proiectari hidro) au fost institute de cercetare in domeniul energiei electrice infiintate prin anii '50-'60. Au avut cei mai buni specialisti in domeniu si acolo s-a proiectat cam tot ce inseamna infrastructura energetica in Romania. Dupa '89 s-a privatizat la un moment dat si au fost cumparate in mare parte de Romelectro. Cred ca si acum singurii specialisti in domeniul care mai exista in tara sunt acolo.
  - Romelectro era compania de pe vremea comunistilor prin care statul roman construia infrastructura energetica in tarile prietene din Orientul Mijlociu si nordul Africii: Libia, Egipt, Iordania, Siria, Iran, Irak. A fost privatizata dupa '90, vanduta angajatilor si marea parte din ei au vandut actiunile catre directori; cea mai mare parte a persoanelor de pe lista de actionari sunt fosti angajati iesiti de mult la pensie care au un numar foarte mic de actiuni.
  Acum vreo 20-30 de ani i-am cunoscut destul de bine pe multi din cei enumerati in cele 3 companii. Pe vremea comunistilor erau simpli angajati, unii directori, dupa aceea unii au ramas angajati si altii proprietarii companiilor. Nu am tinut legatura si nu stiu mai nimic din ce s-a intamplat in ultimii 15 ani, ultima angajata din ISPE pe care o stiam a iesit la pensie si a emigrat acum vreo 5-6 ani si era o simpla inginera proiectanta fara nici o treaba cu conducerea sau politica.
  • +2 (2 voturi)    
   mda (Miercuri, 10 iunie 2015, 9:31)

   mad [anonim] i-a raspuns lui AdrianBorza

   si intre timp in ultimii 15 ani, s-a instalat mafia PSD, care mulge bani de la guvern, pe niste proiecte numai pe hartie,

   si firmele astea cu o bogata istorie in spate, sunt de fapt numai paravane de muls bani catre partid.
 • +8 (8 voturi)    
  Eu mi-as dori Evul Mediu inapoi pentru (Marţi, 9 iunie 2015, 21:27)

  potaissa [utilizator]

  escrocii astia. Vremurile in care trasul pe roata ,schingiuitul si ocna pe viata erau inca actuale.
 • +4 (6 voturi)    
  VG (Marţi, 9 iunie 2015, 22:50)

  LEC [anonim]

  Absolvent facultatea de energetica 1976 ,
  repartizat direct in comert exterior , desi pentu ceilalti, era obligatoriu in productie..
  Ghiciti de ce ?

  daca nu ghiciti in 15 min, va spun eu , mai incolo
 • +5 (7 voturi)    
  de studiu!!! (Miercuri, 10 iunie 2015, 0:38)

  Patria a priori [anonim]

  Vedeti cel mai bine cazul Hidroelectrica! Au bagat-o in insolventa si are si acum la conducere un penal! Romelectro a castigat de curand o licitatie la Uzina Stejaru de la sucursla Bistrita ( care are cea mai vrednica directoare o nepoata a directorului Agliceru....rusine) asociati cu o societate din Slovenia, lucrarile de pe defileul Jiului (tot Romelectro) au fost sistate ....in timp ce Borza declara public ca acolo Romelectro a facut jaf. In schimb a primit alt contract si se fura ca in codru! Niste penali! Toate se vor plati! Nimic nu se va sterge cu buretele!!Orice NAS isi are NASUL! Succes DNA!
 • +4 (6 voturi)    
  Despre Romania (Miercuri, 10 iunie 2015, 6:34)

  CANADA only [anonim]

  Sincer nu inteleg de ce mi-am consumat energia zilele astea stand cu sufletul la gura. Romania este condusa niste hoti din parlament alesi de popor:

  1. PSD-ul a reusit sa spele la creier pe multi. In primul rand daca pleca viermele de Ponta nu se forma alta majoritate cum cred toti neavenitii. Pur si simplu il puneau pe unul in fata gen Oprea si majoritatea tot ramanea. Aici a fost vorba de onoare.

  2. Nici pana in ziua asta nu inteleg cum a reusit omul asta Klaus Iohannis presedinte in tara aia de 2 lei. Un om asa civilizat, neinteles de multi, neinteles chiar de astia asa zisi de dreapta, un om care vrea normalitate dar nu se va putea face vreodata in Romanica de ce ? din cauza populatiei si va explic la punctul 3.

  3. Romanii din tara sunt 99 % vinovati pentru situatia creata. In primul rand ca au votat un parlament de hoti si in al doilea rand cand presedintele iese si spune clar demisia la premier si ala nu vrea este datoria ta civica sa iesi si sa protestezi ca doar nu credeti ca o sa iasa Iohannis in 2015 sa va indemne la proteste ca in Africa.

  Va meritati soarta eu ma bucur de cetatenia canadiana si ma uit cu mila catre Iohannis, eu daca as fi in locul lui as pleca in Germania si as lasa gunoiul ala de popor. Rusine si ma rog la Dumnezeu zilnic sa nu va dea drumul la vize aici si in SUA.
  • +2 (2 voturi)    
   Mona Lisa (Miercuri, 10 iunie 2015, 10:09)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui CANADA only

   Mai sunt citeva milioane plecate din tara, majoritatea plecate fortat. Putini dintre ei ar spune lucrurilor pe nume, dar daca ii intrebi cind se vor intoarce in tara, vor zimbi ca Gioconda.
 • +1 (1 vot)    
  Petitie Pro-Cercetare Victor Ponta (Miercuri, 10 iunie 2015, 8:00)

  RobertDinca [anonim]

  http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_cercetarea_premierului_victor_ponta_conform_solicitarilor_dna-p00163142.html
 • +1 (1 vot)    
  Institut sau SRL cu doi oameni? (Miercuri, 10 iunie 2015, 9:15)

  dinica [anonim]

  Nu-nteleg....

  ISPE este de departe cel mai puternic si cu traditie in proiectare si cercetare in domeniu.

  Daca ar fi fost un SRL cu actionari PNListi si doi angajati cu studii filologice la Spiru Haret era OK? Atunci contractele n-aveau legatura cu puterea. Nu conteaza ca erau prost facute.

  Ma intreb daca tara asta este distrusa cu buna stiinta sau din prostie.

  Daca se vor mai pune mult in discutie aceste tipuri de contracte, profesionistii se vor retrage iar cei ce le vor executa vor fi niste amatori inconstienti.

  Nu discut aici modul de privatizare al institutelor (ISPE) si al societatilor de comert exterior (ROMELECTRO). Sau ce tragedie a fost MEBO si cum a pus pe tava unora averi de miliarde. Asta da, era un subiect serios.
  • 0 (2 voturi)    
   ISPE si ROMELECTRO (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:03)

   silviu [anonim] i-a raspuns lui dinica

   Multa incompetenta si motivare politica in articol. Sunt format in ISPE care a fost o scoala de energeticieni de mare clasa. Sincer n au competitor in acest moment pe piata. Oricine ar participa si castiga in afara de ei- ar fi ATUNCI un contract politic.
   Specialistii au inceput oricum sa plece si in cativa ani vom plati cu 22000 euro/luna un strain care habar n are de sistemul nostru energetic (pret standard ptr consultantii internationali). Comparati preturile si nu mai comentati visceral. ISPE si ROMELECTRO au fost lideri de piata din totdeauna, nu doar acum avand cei mai competenti specialisti din tara
 • +1 (1 vot)    
  puscariasi (Miercuri, 10 iunie 2015, 9:25)

  mititica [utilizator]

  uitati-va bine la foto de la inceputul articolului-ce fete de puscariasi.......toti trei intr-o celula......
 • +1 (1 vot)    
  ISPE (Miercuri, 10 iunie 2015, 9:28)

  scridon radu-lucian [utilizator]

  Este, probabil singurul institut de profil care a rezistat, iar faptul ca are lucrari in domeniu ,este demn de lauda.Pentru Romania , energia si modernizarile aferente, sunt un factor de siguranta nationala.Personal, fiind inginer automatist proiectant, am trait tragedia distrugerii institutului in care activam, indiferent de politica, ISPE, va trebui aparat.In fond, in cadrul UE, un asemenea institut este valoros.
 • 0 (0 voturi)    
  cercetarea Premierului Victor Ponta conform solici (Miercuri, 10 iunie 2015, 12:55)

  RobertDinca [anonim]

  Impreuna cu un prieten discutam despre dezgustul fata de situația generală, bezna, minciuna, răul, nesimțirea politicienilor și a oamenilor dubioși pe mâna cărora a încăput țara. Însă cel puțin la fel de obscenă mi se pare toleranța noastră fată de situația în care suntem ca societate, prostia noastră a tuturor, ignoranța, indiferența, fatalismul, cinismul și felul în care ne complacem aici. Ne mai dăm sporadic cu părerea (ca mine acum), indignați pe alocuri, făcând haz de necaz uneori, dar fără determinarea de a schimba lucrurile. Doar așa, constatăm pagubele, cu un aer superior, când de fapt noi suntem proștii, oricât i-am disprețui sau am râde de politicienii noștri de carton, sau de Ponta. Dacă ar fi un actor de reclame, sau doar un bufon, ar fi ok atitudinea asta. Dar e prim ministrul României, "and this is serious". Dacă vom putea sau nu să schimbăm situația, e altă poveste, dar până cand nu ne doare, și până nu încercăm în vreun fel să scăpăm de aici, ... nu ne pasă cu adevărat. Iar indignarea e primul pas. Personal am trecut de primul pas, insă tot recad în indignare. Nu mă pot abține...Vorbesc astfel incluzându-mă și asumându-mi vina.

  Am lansat o petitie pe care va rog sa o semnati:

  Pentru cercetarea Premierului Victor Ponta conform solicitarilor DNA
  http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_cercetarea_premierului_victor_ponta_conform_solicitarilor_dna-p00163142.html
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo PPE (Miercuri, 10 iunie 2015, 13:17)

  Ungurelu [anonim]

  Bravo PPE ,omul tau Basescu a reusit din nou ! felicitari !! Ai bagat Romania in criza ! Leul se prabuseste, Bursa asisderea !
  Excelent....ce-si inchipuiau taranoii astia ca-i vom lasa sa stea pe crestere economica de 4,3% in timp ce noi in Germania avem 0,1% ? Cat sunt de naivi !
  Ei, acuma si dl. Soros isi poate freca minutzele delicate !
 • +1 (3 voturi)    
  Am lucrat la ISPE 36 de ani (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:01)

  Costin Boca [anonim]

  Stimati domni, am lucrat in ISPE nu mai putin de 33 de ani numai pe partea de termoenergetica. Am participat la foarte multe lucrari de proiectare in acest domeniu ca specialist in automatizari. Cunosc bine centralele termoenergetice.
  Vreau sa stiti ca in centralele termoelectrice se lucreaza cu parametri foarte ridicati cu presiuni ale apei de alimentare si ai aburului de 180 bari si temperaturi de peste 500˚C.
  Precizez ca un singur grup energetic de la Rovinari are in componenta sa pe langa cazanul de 1035 tone abur pe ora, turbina si generatorul de 330 MW zeci de pompe, aparoape 1000 de vane de inchidere si de reglare si mii de puncte de masura de presiuni, temperaturi, debite, nivele, masuratori de parametri chimici si multe altele. Sunt necesari sute de Km de cabluri de enercie, de masura si comanda, cabluri speciale.
  Centrala dispune de foarte multe instalatii „auxiliare” ca gospodarie de carbune, instalatii de tratare chimica a apei, instalatii hidrotehnice, gospogarii de pacura, instalatii de producere a hidrogenului, etc.
  Proiectantii si executantii utilajelor energetice au o mare responsabilitate. Proiectantul general, ISPE a colaborat permanent cu executantii utilajelor energetice: Vulcan, INGB, Aversa si multe altele. Montajul si executia lucrarilor au fost asigurate de firmele specializate Energoconstructia si Energomontaj. Proiectantii ISPE la toate lucrarile proiectate au asigurat asistenta tehnica.
  Va dati seama ca la o asa complexitate nu sunt firme in Romania care sa-si permita sa execute lucrati de modernizare de o asemenea amploare, lucrari care implica zeci de specialisti cu mare experienta in domeniu.
  Cu domnul Dan Gheorghiu am lucrat de la angajarea sa in ISPE. A fost un bun specialist, un bun coleg, corect in tot ce a facut. Calitatile sale de organizator au condus la numirea lui ca sef de colectiv, sef de sectie, directot tehnic al ISPE si apoi director general.
  Nu vreau sa iau apararea lui Dan Gheorghiu, mai ales ca de la pensionare
 • +1 (1 vot)    
  ISPE (Miercuri, 10 iunie 2015, 14:41)

  blabla [anonim]

  Daca tot faceti o ancheta de ce nu va interesati si de soarta ISPE in momentul de fata? De la inceputul anului trecut si pana acum se fac disponibilizari constante urmand probabil ca in curand sa fie inchis de tot. Se spune ca nu sunt fonduri si ca nu se fac contracte...
 • +3 (3 voturi)    
  'USL traieste', 'securitatea traieste'(e la pupere (Miercuri, 10 iunie 2015, 15:08)

  hotnewsfil [utilizator]

  Romelectro a fost, inainte de 89, firma de 'comert exerior' din domeniul furnizarii de energie electrica si realizarii de transport al energiei electrice, cu activitate in multe tari, in special in tarile arabe.
  Firma era condusa de oameni ai securitatii.
  Situatia s-a pastrat si dupa '89.
  Dan Gheorghiu, desi a lucrat multi ani (din anii '70) in proiectarea partii electrice a centralelor termoelectrice (ISPE), pentru care corespondentul Romelectro, in relatiile cu strainatatea, era Romenergo, de asemenea controlat de securitate, totusi, pentru motive care n-au ajuns la vedere, Dan Gheorghiu a intrat in relatii extrem de stranse cu Romelectro.
  Dan Gheorghiu, este fiul fostului 'director al teatrului popular', Gheorgiu, care jucase in rolul "Gheorgiu Dej', din filmul 'Bumbesti-Livezeni'.
  In ISPE, Dan GHeorgiu a avut un regim privilegiat, ajungand director tehnic, odata cu napustirea pe postul de director al institutului, a tanarului Mihai Pop (venit, in 1986, din afara institutului, fiindca mama lui Pop era vice-presedinte al femeilor din Romania.
  In evenimentele din '89, Mihai Pop a fost alungat de pe post de catre salariatii insitutului apoi, ajungand director Dan Gheorghiu. Acesta a intrat rapid sub aripa securistilor de la Romelectro, odara cu institutul (ISPE) al carui director ajunsese. A transformat institulul in SA.
  In anul 1986, noul director - Mihai Pop l-a promovat director tehnic si pe Mircea Tarta, fiindca acesta era ginerele lui Arsene, fostul sef al Evidentei Cadrelor, din Comitetul Central al PCR, situatie in care Mircea Tarta si-a adaugat la nume si 'Arsene', asa cum au facut si ginerii lui 'Ion -te-leana', care si-au adugat la nume 'Dinca'.
  Evident, in 'momentul 89', adaosurile la nume Arsene si Dinca au disparut.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce ne merge cum ne merge (Joi, 11 iunie 2015, 15:14)

  Goguvasile [anonim]

  Din cauza politicienilor dar si din cauza ziaristilor care lanseaza teme imbecile. Mai mult, mai sunt si multi care habar nu au, dar isi dau cu parerea!
  Ca sa fiu rau as intreba pe autoare - cum sa te dai mare expert cand lucrezi la o firma care este in faliment - vezi declaratiile fiscale ale angajatorului? Mai mult, multe articole pe aici sunt legate de oameni care nu isi platesc taxele. Ce se intampla cu Hotnews, ca in ultimii 5 ani ca o tine numai intr-o pierdere? Sa fie un caz de evaziune fiscala? Pai as avea niste "suspiciuni rezonabile", nu?
  Daca nu este evaziune, cine investeste constant pentru a platii salariile cu toate ca nu are si probabil nu va avea profit? Nu sunt alte interese care trebuiesc promovate?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by