Emil Hurezeanu: Noi nu putem considera ca am avut mereu dreptate in imaginea noastra inghetata si oarecum deformata despre rusi / Contributia rusilor, dar si a altor tari care atunci erau in complicitate cu Rusia pentru marile schimbari din Est, a fost mai determinanta in alungarea lui Ceausescu decat revolta eroica a romanilor pe strazi

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 28 mai 2015, 17:42 Actualitate | Esenţial

Emil Hurezeanu
Foto: TNB
Emil Hurezeanu, nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru postul de ambasador in Germania, a declarat intr-un interviu pentru revista Sinteza ca Romania "nu se afla intr-o arie amenintata" de Rusia, aflandu-se "intr-un perimetru garantat de UE si de NATO". Hurezeanu a spus insa ca "Noi nu putem considera ca am avut mereu dreptate in imaginea noastra inghetata si oarecum deformata despre rusi", adaugand ca reticenta Romaniei fata de Rusia "nu inseamna ca am fi mai imuni in fata omuletilor (verzi - n. red.), daca ar aparea".

 • Ce a spus Hurezeanu despre relatia Romaniei cu Rusia din ultimii ani: "Rusia a ramas un dusman imuabil (al Romaniei - n.red.). Noi am pierdut din vedere ca 25 de ani, cel putin, daca nu 30, de la venirea lui Gorbaciov din 1985, pana ieri, alaltaieri, Occidentul a incercat sa aiba relatii normale cu Rusia. Si unii, si altii au castigat in urma acestor relatii. Relatii economice, relatii comerciale, relatii de parteneriat militar, de securitate si precis se va mai ajunge o data la asta, pentru ca Rusia este una dintre marile puteri ale concernului european. Rusii sunt un popor activ si egal cu marile popoare, protagonisti ai istoriei europene. Noi nu putem considera ca am avut mereu dreptate in imaginea noastra inghetata si oarecum deformata despre rusi. Chiar daca astazi putem spune altora: <<Noi v-am spus! Ati avut prea mare incredere in rusi si uite ce a iesit din asta!>>, asta nu inseamna ca am fi mai imuni in fata omuletilor, daca ar aparea. Aici lucrurile sunt mai complicate.

 • Intrebat despre perceptia romanilor despre rusi, Hurezeanu a evocat anti-rusismul lui Ceausescu. "Ii percepeam in orice caz pe rusi ca inamici. A fost o perioada limitata, cand a existat perceptia ca se modifica lucrurile in blocul communist si ca Gorbaciov e un lider comunist mai deschis si mai normal decat dinozaurii din Romania. Exista o impresie ca rusii ne pot ajuta. Vedeti ce s-a intamplat imediat inainte de 1989, ceea ce a fost in avantajul lui Iliescu: posibilitatea unui suport rusesc. Dar el functionat doar in conditiile in care nu disparuse Ceausescu. Daca era sa se prelungeasca o confruntare reala, intre garzile pretoriene ale lui Ceausescu, ale securitatii, ale comunismului national si noii veniti cu sprijinul rusilor, atunci romanii precis ar fi tinut cu noii veniti ca sa scape de Ceausescu? Indata dupa victoria Revolutiei, Rusia a fost din nou diabolizata, asa incat Ion Iliescu si regimul lui au fost pusi in situatia sa nu normalizeze relatiile, sa fuga in continuare de rusi. Asta desi astazi incepem sa stim ca, datorita conditiilor din Romania, contributia rusilor, dar si a altor tari care atunci erau in complicitate cu Rusia pentru marile schimbari din Est, a fost mai determinanta in alungarea lui Ceausescu decat revolta eroica a romanilor pe strazi. O fi existat si una, si alta, dar a fost clar ca Romania, prin stupizenia autarhica a lui Ceausescu, egal antioccidentala si antisovietica, era o tara complet abandonata".

 • Intrebat daca Romania este o miza pentru Rusia, Hurezeanu a spus ca "Romania de astazi, Romania propriu-zisa, asa cum o stim noi, pana la Prut, nu se afla intr-o arie amenintata. Cred ca Romania se afla intr-un perimetru garantat de UE si de NATO".

Citeste aici interviul integral dat de Emil Hurezeanu revistei Sinteza, cu tema "amici si inamici"

7027 vizualizari

 • +33 (39 voturi)    
  Asa sa fie! (Joi, 28 mai 2015, 17:52)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Deci rusii ne-au salvat din comunism dupa ce tot ei ne-au dus in cel mai crunt stalinism, cu tot macelul si teroarea care au urmat? Eu zic sa le multumim! Asta e un merit in viziunea lui Hurezeanu!
  • +21 (31 voturi)    
   scara istoriei (Joi, 28 mai 2015, 19:11)

   gebeleizis2020 [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   domnu' Hurezeanu e un melc fara cochilie care priveste scara istoriei cu doi ochi bulbucati, umezi si zapaciti

   domnu' Hurezeanu nu pricepe nici acum ce s-a intamplat in 1989. asta e cat se poate de rau pentru un ambasador, ca nu are viziune

   in 1989, la presiunea vestului, rusii au fost de accord sa contribuie la schimbarea puterii de la Bucuresti

   ca peste tot in blocul comunist, au sperat ca daca-si pun oamenii lor, vor reusi sa pastreze puterea si influenta

   dar pentru ca totul s-a petrecut la o scara inimaginabila, ceata razboiului cum spune Von Clausewitz, i-a facut sa piarda teren

   rusia nu are vreun merit iar occidentul a fost manat de interes economic, nu de dragul romanilor; sa fie clar, nu exista dragoste frateasca ci doar interes
   pe care noi inca nu ne-am dezmeticit sa-l urmarim cu inteligenta

   domnu' Hurezeanu a ajuns la Berlin pentru ca de acolo s-a soptit duios ca il vor; asta pentru ca serviciile lor secrete au informatii ca pune botu' la savarina si ca va servi cuminte interesele companiilor germane prezente in Romania.
   • +14 (16 voturi)    
    D-le Hurezeanu (Joi, 28 mai 2015, 20:15)

    thatchme [utilizator] i-a raspuns lui gebeleizis2020

    Din pacate nu este timpul sa vedem avantajele caderii comunismului in URSS. Comunismul in URSS a cazut din cauza conditiilor economice dificile de atunci si disparitatii de dezvoltare dintre est si vest. URSS a sucombat economic atunci. Imediat ce s-au vazut cu sacii in caruta, cu ceva dolarei in conturi cum au ocupat georgia, cecenia, ukraina. Ce urmeaza daca noi avem un ambasador la Berlin care este orice altceva decat intransigent?
    • +5 (5 voturi)    
     Poate ati uitat! (Joi, 28 mai 2015, 20:32)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui thatchme

     Hurezeanu a fost omul lui Adrian Nastase si apoi al lui Ovidiu Vantu. Asta spune tot!
     • +5 (5 voturi)    
      huu (Vineri, 29 mai 2015, 7:57)

      hoola hoop [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

      Hurezeanu mistifica la greu.
      Rusii aveau ce aveau cu Ceausescu , nu cu sistemul comunist sau cu "eliberarea" romanilor.
      Huhurezeanu ar trebui sa mai priveasca o data cu mare atentie definitia "glastnostului".
      Cu atentie marita,tovarashe Emil!
    • +1 (1 vot)    
     Dle Hurezeanu (Joi, 28 mai 2015, 21:48)

     thatchme [utilizator] i-a raspuns lui thatchme

     Dumneavoastra aveti sansa de a vedea lucrurile de la inaltimea capitalei Germaniei. Incercati sa faceti lobby pentru colaborarea Germania-Romania. Dumneavoastra , ca ambasador al Romaniei daca nu ca si cetatean nu trebuie sa va ocupati de relatia Germaniei cu Rusia. Faceti lobby , prezentati avantajele economice ale romaniei, atatea cate sunt si cate au mai ramas in asa fel incat firmele germane sa vina sa produca in Romania nu pentru piata ruseasca ci pentru cea europeana si americana. Bruxelles-ul nu este departe. Intariti relatiile Romaniei cu UE de la Berlin.Uitati de Rusia, d-le ambasador, oricat s-ar vorbi de ea la Berlin. Rusia se descurca si singura.
   • +2 (2 voturi)    
    Presiunea Vestului (Joi, 28 mai 2015, 20:34)

    satanae [utilizator] i-a raspuns lui gebeleizis2020

    Vestul nu a fost in stare sa preseze suficient URSS sa cedeze nici un centimetru in Est timp de aproape 50 de ani si ii fortau pe rusi in 1989 sa cedeze, asa, dintr-o data. Cum ii fortau, militar? Uniunea Sovietica a renuntat la sfera sa de influenta in Est datorita problemelor de acasa, pe care si le-a provocat in mare masura singura, fara ajutor din afara. Au cedat pentru ca au vrut asta, nu au fost infrinti in nici un fel in mod direct. A, ca sistemul economic socialist s-a dovedit in cele din urma incapabil sa sustina concurenta economica de afara, asta e alta chestie, dar, din nou, nu putem vorbi de o infringere in sens clasic. Asa ca au plecat de buna voie, lucru pe care noi il tot uitam.
    Si inca ceva. Nu a fost nevoie sa fie convinsi de Vest sa fie de acord cu schimbarea lui Ceasca, pentru ca acesta reusise de mult sa-i calce pe nervi pe cei din noua garda a lui Gorbaciov. Tot ce spunea Ceasca pe atunci, alaturi de Honecker, reprezenta o provocare directa la adresa lui Gorbaciov si a legitimitatii politicii sale, asa ca aveau tot interesul sa-l vada plecat, chiar daca asta insemna prabusirea sistemului comunist de aici.
    PS Romania - cel mai dur regim comunist din Europa? Dupa ce criterii? S-a auzit cumva de Albania pe aici? Sau se stie ca, din punct de vedere al represiuni - nu si al nivelului de trai, e adevarat, dar asta e altceva - in RDG si Cehoslovacia lucrurile stateau mult mai rau decit la noi? Mereu vrem sa fim primii la ceva, ca sa ne plingem de mila, dar sintem pur si simplu patetici.
  • +14 (16 voturi)    
   Cel mai dur sistem comunist din Europa (Joi, 28 mai 2015, 19:13)

   quietguy58 [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   Cel mai dur sistem comunist din Europa se gasea in Romania si nu in URSS.

   Partidul comunist cu cei mai multi membri cotinzanti din Europa era PCR si nu PCUS.
   • 0 (2 voturi)    
    Nici nu putea fi altfel (Joi, 28 mai 2015, 20:39)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui quietguy58

    Toate tarile satelite URSS munceau ca sa alimenteze piata ruseasca cu mincare si bautura ieftina. Atunci rusii mincau la "salovă", nu ca acum sa crească găini in balcon.
    • +3 (3 voturi)    
     Gresit 100% (Vineri, 29 mai 2015, 3:04)

     quietguy58 [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

     Toate regimurile comuniste din tarile "fratesti" din cadrul CAER au fost mai "liberale" decit minunatul regim comunist al celui "mai iubit fiu al poporului" sustinut de cel mai numeros partid comunist din Europa.

     Polonezi, pe timpul legii martiale, erau liberi sa voiajeze in orice tara comunista.

     Romania a fost singura tara europeana comunista unde se faceau spectacole omagiale inchinate lu'Impuscatu si Odioasa sa sotie.

     Romania a fost singura tara comunista unde s-au introdus cartele pentru mincare fara a fi razboi, cataclism, etc.

     Romania a fost singura tara comunista unde Biserica Nationala se inhaitase cu PCR-ul si Securitatea pentru a-si pastra avantajele.
     • -1 (1 vot)    
      pai si eu ce am zis? (Vineri, 29 mai 2015, 8:32)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui quietguy58

      Nu ca rusii o duceau bine si altii erau iobagii lor? Sau trebuia sa detaliez pe fiecare cuvint...
      • 0 (0 voturi)    
       O mica revizuire a acelei epocii (Vineri, 29 mai 2015, 11:28)

       quietguy58 [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

       Pot sa inteleg ca oltean la oltean nu scoate ochiii dar matale chiar nu intelegi deloc.

       Romania a beneficiat de credite ieftine si de tehnologie din partea Occidentului si de petrol ieftin din partea Iranului.

       Regimul politic draconic din Romania si privatiunile materiale sint consecinte directe ale politicii economice si a paranoia ale Olteanului de la Scornicesti.

       Criza de la sfirsitul anilor `70, disparitia sahului Iranului, cererea de catre FMI a rambursarii datoriilor, tehnologizarea fortata si fara a fi facut un efort continuu, cultul personalitatii ale taranului de la Scornicesti, Securitatea omniprezenta, inexistenta oricarei opozitii acestea au fost cauzele regimului dificil pentru orice cetatean roman.

       Problemele interne au fost principala cauza faptului ca Romania si romanii au dus-o greu.

       Daca intelegi bine, este bine daca insa continui sa o tii pe a matale ca aia si ceilalti din strainatate sint de vina ca romanii o duceau rau sa fii matale sanatos....
  • +2 (2 voturi)    
   domnule huzureanu (Joi, 28 mai 2015, 23:22)

   andreitr [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   V-ati dat cu firma-n cap. Ca dumneavoastra o intoarceti dupa cine va plateste e lucru stiut, Ceea ce nu stim noi acum e cine va plateste? Ca eu tot credeam ca e statul roman dar evident m-am inselat.
   Probabil KGB-ul da mai mult...
  • +3 (3 voturi)    
   domnule huzureanu (Joi, 28 mai 2015, 23:22)

   andreitr [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   V-ati dat cu firma-n cap. Ca dumneavoastra o intoarceti dupa cine va plateste e lucru stiut, Ceea ce nu stim noi acum e cine va plateste? Ca eu tot credeam ca e statul roman dar evident m-am inselat.
   Probabil KGB-ul da mai mult...
  • +1 (3 voturi)    
   eu nu cred ca dl Hurezeanu trebuie injurat (Vineri, 29 mai 2015, 1:07)

   gelu [anonim] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   e o opinie destul de pertinenta. Nu trebuie sa fii pro-rus ca sa vezi si anumite parti bune unde altii vad numai raul absolut.
   Exista acest curent nociv de a fi catalogat pro rus daca critici ceva occidental, ca si cum aia ar fi perfecti. Sau daca gasesti si ceva bun la rusi.

   Eu zic ca rusii sunt mai aproape de noi decat americanii, si ma refer in principal la trupele rusesti, incat nu e chiar intelept sa faci pe desteptul in fata lor. Cat despre ceilalti europeni, putem sa-i consideram deja pro-rusi in mare masura, deci, la o adica, ma tem ca nu ne sare nimeni in ajutor. Intaratam cainii dar am uitat ca suntem in fundul gol.

   Eu sunt pro-occidental, si, avand in vedere istoria sub sovietici, nu-mi doresc sa mai ajungem sub ei, si nu cred ca se va intampla asta, dar delirul anti-rusesc cu violenta de limbaj imi repugna si nu cred ca aduce nimic bun. Nu putem sa mergem impotriva vantului, noi ne-am manifestat disponibilitatea pro-occidentala, dar daca occidentalii decid sa ne vanda iar la rusi, putem oare sa ne opunem?

   Mie Hurezeazu imi pare un om mai echilibrat si mai rational decat multi, dar, recunosc, e posibil sa faca niste jocuri pe care sa nu le inteleg acum.
   • -1 (1 vot)    
    eu ti-am dat al treilea vot, negativ (Vineri, 29 mai 2015, 12:30)

    Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui gelu

    Parsiv, mai esti domnule!

    Exemple:
    "Nu trebuie sa fii pro-rus ca sa vezi si anumite parti bune..."
    "Eu zic ca rusii sunt mai aproape de noi decat americanii...incat nu e chiar intelept sa faci pe desteptul in fata lor." Aici oi fi stiind tu ceva, ca totusi americanii sunt in Dobrogea si in Oltenia. Ca rusii sa fie mai aproape de tine, ma intreb unde or fi?
    "la o adica, ma tem ca nu ne sare nimeni in ajutor. "
    "Nu putem sa mergem impotriva vantului,... daca occidentalii decid sa ne vanda iar la rusi, putem oare sa ne opunem?"
    Esti cel mai bun propagandist rus pe care l-am citit in ultima vreme, brava, iti meriti rublele!
 • -30 (34 voturi)    
  S-a gresit (Joi, 28 mai 2015, 17:53)

  klj [anonim]

  S-a gresit cu apropierea de americani de cand a venit Iohannis (omul lor) se fac doar fac abuzuri in justitie...trebuia aa stam cu rusii parca nu faceau atatea abuzuri...asta e..
  • +18 (20 voturi)    
   wow (Joi, 28 mai 2015, 18:49)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui klj

   pot sa te ating? esti extraordinar, ce viziune completa asupra lucrurilor poti avea, cum le vezi tu pe toate ca nimeni altul!
  • +17 (25 voturi)    
   Desigur. (Joi, 28 mai 2015, 19:13)

   El Ciupacabra [utilizator] i-a raspuns lui klj

   In anii '50, in plina ocupatie sovietica, cand sute de mii de romani au fost aruncati in lagare, unii fara sa aiba macar un proces formal, justitia mergea ca unsa, nu tu abuzuri, probleme, nimic. Ce se intampla insa azi, cand mari personalitati precum voiculescu, fenechiu, patriciu & co (sper curand si tanti udrea) infunda puscaria, e abominabil dom'le! Hai sictir!
   • -3 (3 voturi)    
    toate ca toate (Joi, 28 mai 2015, 21:22)

    muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui El Ciupacabra

    ...dar de cand infunda patriciu puscaria? saracu' a murit de aproape un an.
    Nu ca as sustine in vreun fel regimul sovietic, dar faptul ca x sau y infunda puscaria nu echivaleaza cu o justitie corecta.
    Si dupa '45 au infundat zeci de mii de romani puscariile comuniste, ori asta nu inseamna ca justitia era corecta.
    Cand toti cetatenii vor fi egali in fata legii, atunci vom putea spune ca justitia merge unsa... mai e pana atunci.
    • +2 (2 voturi)    
     nu te-ai prins, omul era ironic. (Vineri, 29 mai 2015, 8:34)

     IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

     .
     • 0 (0 voturi)    
      Asa si? (Vineri, 29 mai 2015, 9:44)

      muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

      Ce-are sula cu prefectura?
 • +19 (23 voturi)    
  altul care pune (Joi, 28 mai 2015, 17:54)

  ZeroAbsolut [utilizator]

  semnul egal intre Putin si rusi/Rusia. Si a fost cocotat si ambasador.
  • +18 (22 voturi)    
   si se dadea Gdizident (Joi, 28 mai 2015, 19:10)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui ZeroAbsolut

   ...cand tuna si fulgera importiva rusilor la Europa Libera. Acum incepe sa-si faca "buze moi" pentru viitorul lui "echidistant".

   N-am uitat!
   Cine uita - nu merita!
 • +32 (36 voturi)    
  Si pe asta il punem ambasador? (Joi, 28 mai 2015, 17:55)

  Dragos [anonim]

  Rusine, Emil Hurezeanu! Ce vrei acum, sa-i iubim pe rusi? Si cu jefuirea tarii prin Sovrom-uri cum ramane? Cu crimele si violurile savarsite de Armata Rosie pe teritoriul Romaniei cum ramane? Si ce daca au contribuit rusii la caderea lui Ceausescu? A avut poporul roman ceva de castigat din asta? Dimpotriva! Ne-am trezit cu Iliescu pe cap.
  Domnule Hurezeanu, mie vor continua sa nu-mi placa rusii. Si nu-mi doresc ca tara mea, Romania, sa aiba relatii bune cu Moscova. Istoria ne-a invatat ca e mai bine sa ne ferim de rusi.
  • +17 (23 voturi)    
   asta a trait doar din amintiri... e din alt film (Joi, 28 mai 2015, 19:26)

   mnicku [anonim] i-a raspuns lui Dragos

   Rog HN nu editati
   ce bine minca el dimineata croisant cu unt, cas, oua si fructe, in timp ce in RO copiii nu aveau ce minca pt ca toate marfurile alimentare mergeau gratis la rusi . Asta pe vremea lui ceao.

   Cum poti sa uiti hurezene ?? cind bunicii nostrii au fost jefuiti de tot ce aveau in curte inclusiv haine, grine, aur..etc de soldatii rusi??

   Cum poti sa uiti ?? cind mii de femei in RO au fost violate, batute, schingiuite iar barbatii au fost deportati prin Siberia de unde n-au mai venit.

   Cum poti sa uiti hurezene ?? cind generatii intregi de romani au fost indobitociti cu idei comuniste si marxiste,

   Cum poti sa uiti hurezene ?? cind elita intelectualitatii romane a fost deportata la canal, prin inchisori sau omoriti.

   Cum poti uita hurezene?? ca tezaurul ROMANIEI e la rusi care se fac ca nu aud. E poate cea mai de pret valoare nationala.

   Sa iti mai spun ?
   Si vine acuma musiu hureazean sa ne dea lectii de morala, unul care a gindit cu burta plina, stind la caldura, fara a avea probleme cu medicamentele, fara probleme existentiale ,....samd.

   Nu iti e rusine
   Bai hurezene, chiar esti jeg uman
 • +18 (22 voturi)    
  Activ(at)reincetatenitul Emil cel dornic de marire (Joi, 28 mai 2015, 17:56)

  Plagarus [utilizator]

  Bun baietul ista,pacat ca nu mai "danseaza " pe " " "Cantecul Vantului (A.Mandy ), sau pe vinil format A3 !
 • +27 (31 voturi)    
  sigur rusii (Joi, 28 mai 2015, 18:05)

  gic [utilizator]

  s-au gandit la binele nostru cand au contribuit la alungarea lui Ceausescu...

  ce mi-e scarba de rusofilii astia, mai rau decat de rusi. Nu exagerez cu nimic.

  Hurezeanu, nu te suport!
 • +24 (28 voturi)    
  Unde-i greseala? (Joi, 28 mai 2015, 18:07)

  BobMuller [utilizator]

  Rusii (statul rus, ca cetatenii de rand nu vor razboaie) sunt la fel de agresivi ca intotdeauna, doar ca acum nu mai au fondurile necesare pentru a ameninta si acapara ca inainte de perestroika si glasnost.

  E greu sa-ti schimbi parerea avand in vedere declaratiile amenintatoare (precum si gama larga de insulte) de la tot felul de oficiali rusi si tot ce s-a intamplat in 2014 si prima jumatate a lui 2015.

  Cand statul rus o sa zica "am gresit, nu trebuia sa invadam o tara suverana, sa-i furam fabricile de armament, sa amenintam Moldova, Georgia, Tarile Baltice, Romania si restul lumii", atunci o sa-mi schimb parerea.
  • +2 (4 voturi)    
   sa discutam cu feciorii criminalei maicute Rusia (Joi, 28 mai 2015, 20:38)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui BobMuller

   @ProLibertate-AntiPutin
   De acord cu tine mai putin un lucru. Ai sa ramai uimit cat de multi rusi doresc razboi, cuceriri, distrugerea Occidentului si mai ales inrobirea tarilor foste membre in Pactul de la Varsovia actuale membre NATO.
   Cauta pe youtube clipuri despre Rusia (traditii, istorie, maretie), razboiul din Ucraina, ma rog teme de interes rusesti. De preferinta sa se scrie in rusa in comment-urile aferente (use Google Translate). Apoi intra in vorba, si discuta cu ei despre subiect (scrie in engleza - unii stiu, dar nu vor sa o foloseasca - ei sunt natie imperiala, intelegi?...). Si intreaba-i "dar cum ramane cu justitia, statul de drept, drepturile omului, tratatele internationale, invaziile din Cecenia, Georgia, Moldova"? Fa-o cu subiect si predicat, civilizat si argumentat. Si apoi pregateste-te pt. amenintari cu exterminarea. "O sa venim peste voi, o sa va facem, o sa va dregem, sub-oamenilor...". E o experienta fascinanta, sa descoperi tribalismul si agresivitatea ruseasca; nu spun ca toti sunt asa, dar mult prea multi; nu uita de cele 80% care-l sprijina pe Putin. Enjoy.
 • +24 (28 voturi)    
  Tarfa mica (Joi, 28 mai 2015, 18:13)

  Joe Doe [anonim]

  Acest Hurezeanu e o tarfa soft core, a incercat mai demult un atac mai deschis (mai hard core) la adresa justitiei, comparand-o cu corul armatei sovietice, etc; a avut 2 iesiri clare recente impotriva justitiei; atunci a reactionat in special Hotnews si de atunci Hurezeanu s-a mai temperat. Acum revine caldicel: Rusia nu e nici laie nici balaie, lucrand "imuabil" (ca sa-i citez exprimarea pretentioasa) la indulcirea imaginii mamei Rusiei publicului roman;

  Colaborat cu toate stirile despre atacul mediatic si de propaganda al Rusiei in toata Europa, si mai ales in regiunea noastra, ma face sa cred ca Hurezeanu tarfa mica e platit de Putin.

  Mai ciudat e ca are sustinerea lui Iohannis si in plus se potriveste atitudinea sa cu politica impaciuitoare, chiar umila, a Germaniei fata de Rusia. Se pregateste un mare blat in regiune? Daca da sper sa piarda Ucraina si sa castige republica Moldova.
 • +25 (29 voturi)    
  Imi vine sa dau, (Joi, 28 mai 2015, 18:19)

  FLORIO [utilizator]

  la ratze cand il vad pe asta care culmea culmilor vrea sa ne faca sa credem ca rusii ne-au facut bine. "sila".
 • +21 (23 voturi)    
  Fariseu (Joi, 28 mai 2015, 18:25)

  Emil Rasnoveanu [anonim]

  Mai Emile totdeuna chiar decand erai la E. Libera ai fost un tip fara pozitie clara cu tente de fariseu. Spui ca noi (care noi?)nu am fost corecti cand am avut o imagine oarecum deformata si inghetata despre rusi iar pe de alta parte te cam contrazici cand zici ca avertismentul din text nu ne-ar face mai imuni in fata omultilor (verzi). Cuvintele oarecum si gr. de comparatie mai imuni arata ezitarea ta de a fi precis si a o da cotita daca este nevoie. Ce fel de om esti frate?
  • +16 (20 voturi)    
   OARE !!! (Joi, 28 mai 2015, 18:50)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui Emil Rasnoveanu

   Ceausescu avea un om infiltrat la EUROPA LIBERA ......................ne'a Emile ce zici, nu sti nimic ?
 • +18 (20 voturi)    
  alunecos (Joi, 28 mai 2015, 18:40)

  victor L [utilizator]

  acest domn ambasador.
  • +12 (18 voturi)    
   Exact (Joi, 28 mai 2015, 18:59)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   "Alunecos" e cel mai potrivit termen pt acest individ.
   El vorbeste despre Rusia , ferindu-se sa specifice ca una a fost Rusia lui Stalin, alta a fost Rusia lui Gorbaciow si cu totul alta e Rusia lui Putin.
   Hurezeanu s-a spalat pe maini si gata, face pe prostul.
   Din pacate, Hurezeanu e un om atat de inteligent incat chiar reuseste sa faca pe prostul.
  • +5 (11 voturi)    
   Ca orice ambasador (Joi, 28 mai 2015, 19:10)

   quietguy58 [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Ca orice ambasador
 • +14 (18 voturi)    
  Ăsta va fi ambasadorul României??? (Joi, 28 mai 2015, 18:45)

  Kentt [utilizator]

  Văd că e ambasadorul Rusiei în România!
 • +15 (19 voturi)    
  Normalizare sau tradare? (Joi, 28 mai 2015, 18:50)

  Philip [utilizator]

  Dar Ilici a normalizat relatiile cu Rusia dle H: a recunoscut granita de est cu Rusia, le-a facut cadou Insula Serpilor, a sabotat podul de flori de peste Prut, ratand momentul istoric al re-unirii cu Basarabia.

  Ilici a preferat sa tradeze interesele neamului asta, dar a "normalizat" relatiile cu Moscova.
  Dvs ce alte masuri de "normalizare" aveti in plan?
 • +12 (16 voturi)    
  cu alte cuvinte (Joi, 28 mai 2015, 18:50)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  rusii l-au dat jos pe Ceausescu care nu raspunea comenzilor rusesti pt a-si aduce propria camarila la conducerea Romaniei.
 • -1 (11 voturi)    
  Vocea Germaniei (Joi, 28 mai 2015, 18:51)

  Gaspar [anonim]

  Cred ca Dl. Hurezeanu, prin voca domniei sale, face auzit mesajul Germaniei. Stai linistiti ca nu sunteti in pericol.
  Sunt adeptul ideii ca Rusia nu e cel mai rau dusman al tarii si ca nu am avut un dialog (pur si simplu dialog) cu Rusia dupa '89, nu relatii de orice natura....
  Insa miroase rau de tot a praf de pusca in zona si este CLAR ca Ucraina va fi divizata in cateva luni probabil, lucru ce va antrena (sau nu) al treile razboi global...
  In Europa se fac pasi timizi catre militarizare, incet incet europenii ce nu mai au nici o pregatire militara de cca. 25 de anii sunt avertizati incet incet ca se va institui Armata Obligatorie peste tot. Chiar si la noi incep sa apara ideile acestea prin presa. Se induce pe canale de influenta din ce in ce mai mult ideea aparitiei incoroprarii tinerilor, cum abia am abandonat ideea, de cativa anisori...
  Asta e primul semn, cheltuielile militare cresc, se merge din ce in ce mai mult spre asta, probabil ei temporizeaza situatia cu speranta ca o sa aibe timp sa isi pregateasca armatele.
  Azi daca incepe razboiul , toate tarile sunt in problema...chiar si rusii..:)
 • +9 (21 voturi)    
  Multumim Klaus Iohannis! (Joi, 28 mai 2015, 18:53)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  Un tradator de neam si tara vorbeste acum din postura de ambasador!
  • -1 (5 voturi)    
   ohoho (Joi, 28 mai 2015, 21:28)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

   Cuvinte mari de la un om mic... A devenit anti-rusismul religie de stat, iar cine nu adera la ea este un eretic?
   Doar comunistoizii vedeau in stanga si in dreapta tradatori de neam si tara. Democratia presupune si existenta unor opinii cu care nu suntem de acord.
   Desi-s anti-rus, prefer sa-i apar dreptul lui Hurezeanu de a spune tampenii, decat sa ader la o miscare stupida care interzice parerile celorlalti.
 • +5 (13 voturi)    
  Teza lui Hurezeanu este moscovita (Joi, 28 mai 2015, 19:02)

  Catana Marius [anonim]

  Hurezeanu uita sa spuna ca URSS a intervenit in Romania in decembrie 1989 nu doar pentru a-l da jos pe Ceausescu dar si pt a a desprinde Transilvania de Romania, ca entitate separata.
 • +14 (16 voturi)    
  Omul lor Iliescu (Joi, 28 mai 2015, 19:18)

  Nae [anonim]

  Pai ei l-au dat jos pe Ceausescu, ca sa-l puna pe omul si spionul lor Iliescu, cel mai mare criminal, care a actionat numai împotriva poporului român si pentru ramânerea sub comunism si rusi !.
 • +9 (11 voturi)    
  de fapt nu spune nimic (Joi, 28 mai 2015, 19:24)

  Razvan_M [utilizator]

  O scalda ambiguu cu dusmania/prietenia Rusiei. Pare sa nu cunoasca multe despre subiect, dar trebuie sa spuna ceva ca sa impresioneze.
 • +10 (14 voturi)    
  Dle.presupus/propus ambasador (Joi, 28 mai 2015, 19:28)

  raudegura [anonim]

  Cand erati la Europa Libera parca ziceati altceva,
  Sau am fost noi niste prosti creduli cand te ascultam?
  Ar fi bine sa va clatiti gura cu niste Listerine,ca pute rau!
  Sa intelegem ca aveti o oaresh'ce filiatiune cu KGB/FSB?
  • +7 (9 voturi)    
   mai (Joi, 28 mai 2015, 20:23)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui raudegura

   degraba prorus decit propus. Ciolanis stie bine ce face: mialake, dudu ionescu, huzureanu, interlopul de la iasi horodniceanu procuror sef la diicot, si e abia inceputul.
 • -4 (14 voturi)    
  pozitia lui Hurezeanu fata de Rusia... (Joi, 28 mai 2015, 19:46)

  lili [anonim]

  Este aceeasi cu a Germaniei, unde va ajunge ambasador!
  Aceeasi!
  Numai ca relatia Germania-Rusia este una privilegiata, in timp ce relatia Romania - Rusia nu exista practic si exista multe probleme reale...
 • +5 (9 voturi)    
  Recorduri (Joi, 28 mai 2015, 20:24)

  quietguy58 [utilizator]

  Citeva recorduri europeene.

  In 2015, Romania are cel mai mare multi analisti politici capitalisti din Europa.

  In 1989, Romania avea cel mai mare numar de comunisti si analisti politici comunisti din Europa.
 • +4 (6 voturi)    
  Hurezene... (Joi, 28 mai 2015, 21:45)

  Rntmpx [utilizator]

  ...Ai adoptat deja limbajul alunecos al Germaniei la adresa Rusiei. Păcat. Dacă va veni vremea, rușii nu vor avea nicio reținere să șteargă pe jos cu România, iar tu ne vei ține iar prelegeri de la radio. Din Germania, nu din România.
 • +4 (4 voturi)    
  libertatea (Vineri, 29 mai 2015, 1:15)

  europa libera [anonim]

  indiferent de greutatile lor , romanii nu vor sa mai aiba cu nimic a face cu ceea ce evoca comunismul . libertatea este cel mai de bun pret castigat .
 • +4 (4 voturi)    
  ...au... (Vineri, 29 mai 2015, 7:49)

  ALTAN [utilizator]

  ...romanii o vorba ''lasa-l incet ca spune tot''...asa si dom' Hurezeanu...patriot verde,nu alta !...
 • 0 (0 voturi)    
  aromani (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 20:15)

  iulian [anonim]

  de tradatori nu a dus lipsa omenirea.nici romanii asadar,incepand de la bicilis,continuind cu iliescu si gasca lui,si exemplele continua.pe vremea lui TEPES sau STEFAN,aveau locul asigurat :"in teapa sau supt ascutisul sabiei"


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi