Un castel de secol 18 din Bistrita-Nasaud ce a apartinut familiei Teleki, scos la licitatie. Pretul de pornire pentru imobilul darapanat este de 494.000 lei

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 mai 2015, 16:41 Actualitate | Esenţial


Castelul Teleki din Comlod
Foto: Wikipedia / User Tetcu Mircea RareS
Castelul care a apartinut familiei nobiliare maghiare Teleki, situat in localitatea bistriteana Comlod, va fi scos la licitatie de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud pentru suma de o jumatate de milion de lei, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta ordinara de miercuri a acestui for. 

Castelul este un monument istoric de importanta nationala, cu o valoare arhitecturala reprezentativa pentru barocul transilvanean, dar care in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare. Imobilul dateaza din secolul al XVIII-lea. 

"Avand ca punct de plecare interesul manifestat de un potential investitor pentru restaurarea si repunerea in circuitul turistic a imobilului, consider oportuna si deplin justificata abordarea unei actiuni concrete de implementare a unui astfel de proiect. Intrucat Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud nu dispune de capacitatea financiara de a sustine in perioada imediat urmatoare o astfel de investitie si analizand variantele juridice posibile, s-a identificat ca si solutie viabila vanzarea imobilului prin licitatie publica deschisa, cu asigurarea conditiilor privind transparenta decizionala, tratamentul egal pentru toti ofertantii, libera concurenta, publicitatea nationala si internationala", se arata in expunerea de motive semnata de catre presedintele CJ Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan. 

Consilierii judeteni au fost de acord cu aceasta propunere, singura modificare fiind aceea ca, in cazul in care va exista o singura oferta de cumparare, licitatia sa fie adjudecata doar la doua strigare. 

Pretul de pornire la licitatie a fost aprobat la suma de 493.780 lei, echivalentul a circa 112.000 euro, acesta fiind stabilit conform raportului de evaluare, intocmit de catre un evaluator autorizat. 

Castelul Teleki din localitatea Comlod, comuna Milas, si terenurile aferente se intind pe o suprafata de circa 8.000 metri patrati si se afla in proprietatea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, nefiind revendicat de catre urmasii familiei nobiliare maghiare. 

"Prin instrainarea monumentului istoric 'Castel Teleky' si a terenului aferent, se urmareste asigurarea masurilor financiare necesare pentru protejarea, restaurarea, punerea in valoare a monumentului istoric si integrarea lui social-economica si culturala in viata colectivitatii locale. Viabilizarea economica se refera in primul rand la valorificarea potentialului 'Castelului Teleky' de a fi un punct de atractie pentru turistii veniti in zona si la maximizarea influentei sale de stimulare economica asupra intregii zone", se mai arata in expunerea de motive.8692 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  castel? (Miercuri, 27 mai 2015, 17:34)

  minos [utilizator]

  Aceasta este o vila, nu poti sa o numesti castel. Imaginea pe care o am despre un castel este Peles, Bran, Hunedoara.
 • -4 (4 voturi)    
  Job (Miercuri, 27 mai 2015, 17:36)

  Horia [anonim]

  "Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească", scrie Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat".
  Căutăm colaboratori care să se alăture echipei noastre. Cerinţele sunt următoarele:
  -cunoştinţe minime de operare PC;
  -un calculator conectat la Internet;
  -calm, răbdare.
  Aveţi oportunitatea de a vă dezvolta propria afacere prin intermediul acestui proiect, care îşi propune pătrunderea pe piaţa americană şi internaţională a cărţilor electronice. Instruirea se face gratuit, sub forma unor cursuri trimise prin e-mail.
  Dacă, în urma parcurgerii materialelor veţi dori să lucrăm împreună, vă vom oferi pregătire şi sprijin în vederea demarării afacerii dumneavoastră. Programul de lucru îl stabiliţi în funcţie de posibilităţi.
  Plata câştigurilor realizate este garantată prin contract şi aveţi posibilitatea de a primi şi o scrisoare de recomandare, pentru rezultatele obţinute în cadrul acestui proiect. Cerem şi oferim seriozitate. Persoanele interesate pot trimite e-mail la adresa pop_horia88@yahoo.com cu subiectul "detalii". Veţi primi răspuns în maximum 24 ore.
 • 0 (0 voturi)    
  CASTEL (Miercuri, 27 mai 2015, 17:59)

  CITITOR [anonim]

  Bine v-ati gandit ,alesilor!
  Decat o ruina,mai bine reabilitare si introducere in ciorcuitul turistuic!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică