Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) a publicat, pe pagina sa electronica, o harta virtuala a traficului din capitala, unde sunt prezentate informatii despre modul in care se circula in orice moment al zilei.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare si Relatii Publice al DGPMP, "datele referitoare la traficul rutier sunt furnizate din teren, de lucratorii Brigazii de Politie Rutiera", iar cetatenii pot semnala problemele din trafic la numarul de telefon 9544.

Pe harta postata pe pagina electronica a DGPMB, vor fi semnalate, cu un sistem de culori, evenimente din trafic precum accidente, circulatie inchisa sau ingreunata, lucrari in carosabil sau semafoare defecte.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative Cristian David a anuntat, saptamana trecuta, masuri de fluidizare a traficului din Bucuresti, printre care dublarea numarului de politisti rutieri si posibilitatea de oprire a lucrarilor la carosabil, incepand cu 15 decembrie.

Ministrul David a afirmat ca numarul politistilor din intersectii va fi dublat, urmand sa fie folositi si 60 de agenti detasati din alte judete, care au fost instruiti in legatura cu traficul din Bucuresti. Politistii vor fi plasati pe trasee fixe, urmand sa fie constituite si sase unitati de interventie rapida atunci cand traficul e aglomerat.

Harta poate fi accesata aici.