Politia Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, dupa ce omul de afaceri Adrian Sarbu a fost fotografiat fara catuse pe o strada din Capitala, in timp ce se afla in arest preventiv.

Adrian SarbuFoto: captura Antena 3

Faptele sunt prevazute si pedepsite de art. 297 si art. 269 Cod Penal, iar cercetarile sa vor desfasura sub supravegherea unui procuror, cu privire la toate persoanele ce au fost implicate in derularea evenimentului, precizeaza Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB), intr-un comunicat citat de Agerpres.

Politia Capitalei arata, intr-un comunicat emis pe 22 aprilie, ca la inceputul saptamanii, omul de afaceri Adrian Sarbu, aflat in arest preventiv, a fost dus la un spital, cei doi agenti care au asigurat escorta acestuia fiind in prezent cercetati pentru nerespectarea prevederilor legale, dupa ce omul de afaceri a fost fotografiat fara catuse pe o strada din Capitala.

In urma acestui eveniment, seful Inspectoratului General al Politiei Romane nu a aprobat cererea de mentinere in activitate a directorului general adjunct al Politiei Capitalei, care avea in atributii coordonarea centrelor de retinere si arestare preventiva de pe raza municipiului Bucuresti, acestuia urmand sa-i inceteze raporturile de serviciu, la implinirea varstei legale de pensionare, in luna mai 2015.

Adrian Sarbu se afla in arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la evaziune fiscala (doua acte materiale), spalare de bani (doua acte materiale) si instigare la delapidare.

Conform procurorilor, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se ridica la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei.