Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a plecat de la ICCJ, vineri noapte, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere, el spunand ca este pregatit pentru orice si va astepta acasa decizia instantei in cazul cererii DNA de arestare a sa, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, informeaza Mediafax.

Marian Vanghelie a fost arestat in martieFoto: Agerpres

Marian Vanghelie a iesit din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sambata, in jurul orei 00.40, ordonanta de retinere emisa pe numele acestuia expirand vineri, in jurul orei 22.45.

Judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ urmeaza sa decida daca admite propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a lui Marian Vanghelie sau daca va dispune arest la domiciliu sau control judiciar, in dosarul in care edilul este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Primarul Sectorului 5 a spus, la iesirea din sediul ICCJ, ca este pregatit pentru orice decide instanta, precizand ca va astepta solutia judecatorului.

Vanghelie a spus ca este foarte obosit, pentru ca joi, dupa ce a fost retinut, a ajuns tarziu in arestul Politiei Capitalei, unde a stat de vorba cu echipa din camera in care a fost incarcerat.