Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, joi, la Craiova, dupa o intalnire cu cadrele didactice, ca daca in toamna acestui an va fi implementata curricula pentru clasa a treia, cea pentru clasa a XII-a va fi implementata abia in anul 2024, transmite Agerpres.

"In cadrul discutiilor pe care le-am avut in mai multe judete cu cadrele didactice a fost ridicata o problema comuna, aceea a necesitatii revizuirii curriculei in sensul simplificarii ei. Am afirmat ca este necesara si revizuirea ritmului de adaptare a curriculei, pentru ca in ritmul actual, in care in toamna acestui an va fi implementata curricula pentru clasa a treia, curricula pentru clasa a XII-a va fi implementata abia in anul 2024, an in care suntem indreptatiti sa credem ca va fi necesara modificarea curriculei intrata deja in vigoare in anii 2013-2015", a spus Sorin Cimpeanu.

Potrivit ministrului Educatiei, o alta problema dezbatuta in cadrul intalnirilor pe care le-a avut, miercuri, cu cadre didactice din Dolj si Gorj, este aceea a platii sentintelor judecatoresti pe Legea 221/2008. Cimpeanu a afirmat ca in 2014 au fost platite in avans aceste drepturi salariale aferente sentintelor pentru 2014 si 2015, iar in martie 2015 vor fi platite primele doua transe din ceea ce a ramas pe 2016. In Dolj, suma platita in 2014 este de aproape 19 milioane euro, doar pe sentinte, iar pentru 2016 sunt prevazute alte noua milioane de euro.

Ministrul Educatiei a mai declarat ca in martie vor fi livrate noi microbuze pentru transportul elevilor, in Dolj numarul acestora fiind de 20.