O explozie a avut loc, sambata dimineata, intr-un bloc din orasul Mioveni, judetul Arges, proprietarul apartamentului in care s-a produs deflagratia fiind ranit, iar mai multi locatari fiind evacuati pentru ca pompierii ISU sa verifice daca exista scurgeri de gaze. Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, deflagratia, care nu a fost urmata de incendiu, a avut loc intr-un apartament de la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Liviu Rebreanu din orasul Mioveni, anunta Mediafax.

In urma exploziei, proprietarul apartamentului respectiv, in varsta de 44 de ani, a suferit arsuri pe fata si pe maini, fiind preluat de o ambulanta SMURD si dus initial la spitalul din Mioveni, de unde a fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti.

De asemenea, toti locatarii de la etajul al patrulea al blocului unde a avut loc deflagratia au fost evacuati de pompieri, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca nu exista scurgeri de gaze.

Barbatul, care se afla singur in apartament, a declarat ca explozia s-a produs in momentul in care si-a aprins o tigara. In aceste conditii, autoritatile presupun ca deflagratia a avut loc ca urmare a unei acumulari de gaze, proprietarul uitand cel mai probabil aragazul aprins.

Mai multe locuinte din blocul respectiv au fost afectate de explozie.