Adriean Videanu s-a prezentat, vineri, la Sectia 12 Politie din Capitala, unde trebuie sa mearga dupa ce a fost eliberat din arest si pus sub control judiciar, el spunand ca nu vrea sa faca declaratii, pentru ca justitia nu se face la televiziune, ci in fata procurorilor si in sala de sedinta, noteaza Mediafax.

Adriean VideanuFoto: Hotnews

Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta un dosar al lui Videanu.

Astfel, arata procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat.

In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin interventiile sale in sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.