Alocatiile de hrana, plasament si pentru sustinerea familiei vor fi platite in avans, inainte de sarbatori

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 9 decembrie 2014, 17:52 Actualitate | Esenţial

Plata beneficiilor sociale, respectiv a alocatiei zilnice de hrana, a celei lunare de plasament si a alocatiei pentru sustinerea familiei - toate majorate din decembrie -, se va face luna aceasta in avans, inaintea sarbatorilor de iarna, informeaza Ministerul Muncii, intr-un comunicat citat de Mediafax. Potrivit Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, incepand cu luna decembrie, alocatia zilnica de hrana va fi majorata pentru 18.000 de copii aflati in institutiile publice. Cuantumul ei creste de la 6 la 12 lei, respectiv de la 8,3 la 16,6 lei, in functie de varsta beneficiarilor.

Tot din aceasta luna va fi majorata si alocatia lunara de plasament: Pentru copilul fara dizabilitati aflat in plasament la o familie/persoana, intr-un serviciu de tip rezidential sau aflat sub tutela, alocatia de plasament creste de la 97 la 600 de lei. In cazul copilului cu dizabilitati, care are un certificat de incadrare in grad de handicap, aceasta alocatie se majoreaza de la 145,5 la 900 de lei.

De aceeasi alocatie lunara de plasament, de 600 lei, va beneficia, din decembrie, si copilul fara dizabilitati aflat in ingrijirea unui asistent maternal.

"Avand in vedere ca, pana in luna noiembrie, valoarea medie a cheltuielilor era, in cazul acestuia, de 440 lei/luna, egalizarea alocatiei va elimina discriminarea intre copiii aflati in cele doua tipuri de plasament. De asemenea, copilul cu dizabilitati, care are un certificat de incadrare in grad de handicap si se afla in ingrijirea unui asistent maternal, primeste, din aceasta luna, o alocatie de plasament de 900 lei", se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Muncii.

Alocatia pentru sustinerea familiei se majoreaza astfel: pentru familiile biparentale cu un copil si venituri egale sau sub 200 de lei, cuantumul creste de la 40 la 82 de lei; pentru familiile biparentale cu doi copii si venituri sub 200 lei, cuantumul creste de la 80 la 164 de lei; pentru familiile cu trei copii si venituri sub 200 de lei, cuantumul creste de la 120 la 246 de lei; pentru cele cu patru copii si mai multi si venituri sub 200 lei, majorarea este de la 160 la 328 de lei.

De asemenea, pentru familiile biparentale cu un copil si venituri de la 201 lei la 530 lei, cuantumul alocatiei creste de la 33 la 75 de lei, pentru familiile cu doi copii, de la 66 la 150 de lei, pentru cele cu trei copii, cuantumul creste de la 99 la 225 de lei, iar pentru familiile cu patru copii si mai multi, cuantumul creste de la 132 la 300 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil si venituri egale sau sub 200 lei, cuantumul creste de la 65 la 107 de lei, pentru familiile cu doi copii, alocatia creste de la 130 la 214 lei, pentru familiile cu trei copii, de la 195 la 321 lei, iar pentru cele cu patru copii si mai multi, de la 260 la 428 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil si venituri de la 201 la 530 lei, cuantumul creste de la 60 la 102 lei, pentru familiile cu doi copii alocatia creste de la 120 la 204 lei, in cazul celor cu trei copii de la 180 la 306 lei, iar pentru familiile monoparentale cu patru copii si mai multi cuantumul creste de la 240 la 408 de lei, mai precizeaza ministerul.
Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

3037 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică