Institutul Aspen Romania, condus de senatorul ex-PSD-ist Mircea Geoana, a acordat un premiu Serviciului Roman de Informatii, pentru activitatea SRI la Summit-ul NATO 2014 si in structurile transatlantice.

Sorin Sava (stanga) si Florin Cosmoiu (dreapta), SRIFoto: Flickr

"Premiul special Aspen" a fost acordat Serviciului Roman de Informatii, pentru activitatea deosebita cu ocazia summitului NATO de la Cardiff din acest an si reprezentarea cu succes a Romaniei la cel mai inalt nivel in structurile transatlantice", a informat Institutul Aspen Romania, inr-un comunicat, transmis, vineri, HotNews.ro.

La gala Institutului Aspen Romania, care a avut loc joi seara, in Bucuresti, SRI a fost reprezentat de Florin Cosmoiu, seful Centrului National Cyberint al serviciului, precum si de purtatorul de cuvat al institutiei, Sorin Sava.

Distinctia a fost inmanata de Vasile Iuga, Country Managing Partner al PWC Romania si membru al Boardului Institutului Aspen Romania.

Si SRI a consemnat primirea premiului, printr-un comunicat de presa.

Presedintele Institutului Aspen Romania, senatorul Mircea Geoana, este si seful Comisiei pentru afaceri externe a Senatului. Imediat dupa alegerile prezidentiale ratate de candidatul PSD, Victor Ponta, Mircea Geoana a criticat conducerea PSD, fiind apoi exclus din partid.

El a indeplinit si pozitia de Inalt Reprezentant al primului-ministru Victor Ponta pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica, dar si-a pierdut si aceasta functie, mai mult onorifica, in urma conflictului cu sefii PSD.