Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, la Europa FM, ca Romania este pregatita in eventualitatea in care o persoana infectata cu virusul Ebola ajunge in tara noastra. Ministerul va primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetara de saptamana viitoare in acest sens, iar Romania va infiinta un spital de campanie, unde ar urma sa fie aduse persoanele care au contractat acest virus.

Banicioiu a spus ca banii vor fi folositi pentru achizitionarea unor echipamente speciale.

"Probabil peste 20 de milioane de lei, dar sunt exact atatia bani cati au cerut specialistii pentru acest subiect, de la ambulante care sunt si vor fi utilizate numai pentru transportul acestor cazuri si care trebuie izolate complet. Sunt niste ambulante care necesita niste adaptari speciale si niste echipamente speciale, echipamente de protectie pentru cei care vin in contact cu un potential astfel de caz, evident consumabile si tot ceea ce trebuie. Aici sunt implicate mai multe ministere, Ministerul de Interne, Ministerul Apararii care va participa cu acea unitate mobila, deci spitalul militar de campanie. Vom merge pe o unitate separata care va deveni practic un punct extern al Spitalului Matei Bals, o izolare completa si un management complet separat pentru astfel de situatii.

Vom fi pregatiti, suntem si acum pregatiti, Romania a fost printre primele tari din Uniunea Europeana care a facut pasi importanti pentru a se pregati pentru aceasta confruntare cu Ebola. Nu strica niciodata sa fim mai prevazatori", a declarat Nicolae Banicioiu la Interviurile Europa FM.