Primaria Brasov a demarat o campanie de educatie sanitara in scoli si cu ajutorul unor sponsori le va oferi tuturor celor 2.300 de elevi din clasa pregatitoare un pachet special, care va contine obiecte si produse pentru igiena dentara, suplimente nutritive pentru intarirea organismului, dar si recipiente speciale pentru apa si mancare, scrie Buna ziua Brasov.

Viceprimarul Brasovului Adina Durbaca a precizat ca aceasta trusa este formata dintr-un recipient special pentru apa, dar si o cutie speciala de pastrare a alimentelor (care vor fi achizitionate cu bani de la bugetul local), la care se va adauga, pasta de dinti, periute de dinti, tinand cont ca nu mai exista cabinete stomatologice scolare, dar si cateva suplimente nutritive (toate acestea urmand sa fie asigurate de catre sponsori).

"Ne-am gandit ca este benefic sa incepem cu clasa zero aceasta campanie de preventie si ma bucur foarte mult ca in urma demersurilor facute de domnul consilier local Toro Tamas firmele Zdrovit Romania si Dental Med au raspuns apelului nostru si au venit alaturi de noi in aceasta campanie de educatie sanitara si ne vor furniza aceste produse necesare pentru igiena copiilor, dar si pentru intarirea organismului lor. As fi foarte incantata daca si alti consilieri locali vor raspunde apelului de a se implica in aceasta campanie", a precizat Durbaca.

"Cred ca menirea noastra este de a ajuta comunitatea prin relatiile pe care le avem, fiindca in acest caz este vorba de sanatatea copiilor nostri si astfel venim atat in ajutorul celor mici, cat si al parintilor. Le multumesc firmelor care s-au implicat si sper ca sa avem parte de astfel de sprijin si in derularea altor proiecte", a precizat consilierul local Toro Tamas.

Banii pentru achizitia celor doua recipiente sunt asigurati de la bugetul local, tinand cont ca edilii au facut o economie de aproximativ 14.000 de lei, la achizitia pachetului "Primul Ghiozdan" pentru elevii de clasa I din municipiul Brasov.

Pachetele pentru micutii de clasa zero se vor distribui in scoli prin intermediul Directiei de Servicii Sociale Brasov.