Premierul Victor Ponta a asistat, sambata, la Sfanta Liturghie oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti, slujba care a comemorat 300 de ani de la moartea martirica a Sfantului Domnitor Constantin Brancoveanu si a celor patru fii ai sai. Ulterior, premierul a scris un mesaj pe Facebook, in care spune ca s-a rugat pentru a trai "cu totii in Romania ca in tara noastra".

Victor Ponta la slujba de la Biserica Sf Gheorghe cel NouFoto: Facebook/ Victor Ponta

"M-am rugat si ieri, la Putna si la Nicula, pentru familie, pentru cei dragi si sa traim cu totii in Romania ca in tara noastra, de care sa fim mandri. Cand eram copil mergeam foarte des la biserica, pentru ca bunicul meu era preot la Dascalu, si mergeam cu el", a spus premierul Victor Ponta, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou, potrivit paginii sale de Facebook.

Ponta a fost insotit la slujba de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, ministrul Educatiei, Remus Pricopie. La slujba au mai fost prezenti, printre altii, seful Jandarmeriei Romane, consilierul prezidential Iulian Chifu, rectorul Universitatii Bucuresti, transmite Mediafax.

La final, premierul Ponta a amintit ca Brancoveanu si-a dat viata pentru a pastra identitatea si valorile romanesti si a afirmat ca isi doreste ca romanii sa se raporteze in continuare la aceste valori.

El a adaugat ca s-a rugat pentru familie si pentru ca oamenii sa aiba o viata mai buna.

Patriarhul Daniel impreuna cu alti ierarhi au sfintit pictura noua si au binecuvantat lucrarile de la biserica Sfantul Gheorghe Nou, dupa care patriarhul a oficiat Sfanta Liturghie pe podiumul de langa biserica, inconjurat de un sobor de ierarhi romani si ierarhi delegati ai Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, Patriarhiei Alexandriei, Patriarhiei Antiohiei, Patriarhiei Ierusalimului si Bisericii Ortodoxe a Georgiei, biserici pe care le-a ajutat mult domnitorul Constantin Brancoveanu.

***

Bisericile Sfantul Gheorghe din Bucuresti si Mogosoaia si-au deschis altarele barbatilor si femeilor, sambata si duminica, la implinirea a 300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni, comemorata in prezenta ierarhilor unor biserici din strainatate, sprijinite de voievodul roman, noteaza Mediafax.

Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti este una dintre cele mai reprezentative ctitorii brancovenesti in care se pastreaza moastele Sfantului voievod martir Constantin Brancoveanu. Biserica a fost ridicata de Constantin Brancoveanu in anul 1688, iar in locas se gaseste tabloul votiv care ii reprezinta pe Constantin Brancoveanu cu cei patru fii ai sai, pe doamna Marica si cele sapte fiice.

Constantin Brancoveanu (1654 -1714) a fost domnul Tarii Romanesti intre anii 1688 si 1714, avand una din cele mai lungi domnii din istoria principatelor romane. Cu ocazia comemorarii a 300 de ani de la uciderea domnitorului roman si a familiei sale, Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor au hotarat organizarea unor manifestari religioase si culturale in zilele de 16 si 17 august.