Diana Nemes, cercetata pentru complicitate la evaziune fiscala cu produse petroliere in dosarul lui Codrut Marta, este audiata luni dimineata la DNA, transmite Digi 24.

Sotia omului de afaceri Radu Nemes fusese extradata din SUA la sfarsitul saptamanii trecute, iar Radu Nemes urmeaya sa fie extradat zilele urmatoare. Cei doi au fost prinsi in luna martie in localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

Diana si Radu Nemes au fost dati in urmarire internationala la data de 26 iulie 2012, in baza mandatelor de arestare preventiva emise de Curtea de Apel Bucuresti, pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au retinut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comanita - fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor si Florin Dan Secareanu - fostul sef al DGIPI Constanta, intr-un dosar de evaziune fiscala in care mai sunt anchetati sotii Nemes si Codrut Marta - fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Potrivit anchetatorilor, acestia fac parte dintr-o grupare infractionala, care a pus la punct un amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorina care au fost comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare. In aceasta modalitate, potrivit DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentand accize si TVA neachitate.