Seful Sectiei Penale a Judecatoriei Pitesti, Gabriel Apostol, a fost suspendat din functie de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pana la finalizarea a doua dosare disciplinare, care vizeaza o altercatie pe care a avut-o cu doi politisti si faptul ca si-a agresat sotia, informeaza Mediafax.

Suspendarea vine dupa ce Inspectia Judiciara din cadrul CSM a cerut acest lucru Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara.

Judecatorul Gabriel Apostol a fost suspendat pe durata procedurii disciplinare pentru ca exercitarea in continuare a functiei "este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei".

Astfel, seful Sectiei Penale a Judecatoriei Pitesti va fi suspendat pana ce Inspectia Judiciara va termina raportul privind comportamentul pe care l-a avut Gabriel Apostol intr-o benzinarie de pe A1, unde a avut o altercatie cu doi politisti locali. De asemenea, inspectorii judiciari vor face si un raport cu privire la faptul ca acesta si-ar fi agresat sotia.

In 14 octombrie 2013, presedintele Sectiei Penale a Judecatoriei Pitesti, Gabriel Apostol, reclama ca a fost lovit cu pumnii si picioarele si dat cu capul de gresie de catre doi agenti de la Politia Aurostrazi, intr-o benzinarie de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti.

Magistratul sustinea ca, in seara de 13 octombrie 2013, se intorcea din Capitala spre casa, impreuna cu fetita sa in varsta de sapte ani, iar in benzinarie ar fi exclamat "Militia", intr-o discutie cu fiica sa. Ulterior, el ar fi fost atentionat de catre doi agenti care se aflau in barul benzinariei si care i-ar fi reprosat ca i-a jignit prin aceasta expresie si ca le-ar fi vorbit la "per tu".

Apostol mai spunea ca a urmat o altercatie verbala, dupa care politistii l-au agresat si incatusat sub privirile copilului sau.

Sectia pentru judecatori a CSM a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara in cazul lui Gabriel Apostol, pentru a face verificari privind implicarea acestuia in incidentul din benzinaria de pe A1.

Ulterior, politistii implicati in incidentul petrecut in benzinarie au depus plangere penala la Parchetul Curtii de Apel Pitesti impotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri si sfidarea organelor judiciare.

Potrivit agentilor de Politie, magistratul Gabriel Apostol i-ar fi agresat verbal si fizic dupa ce a intrat in local. Ei sustineau ca judecatorul i-ar fi injurat, i-ar fi tras de haine si ar fi refuzat sa se legitimeze.

Surse judiciare declarau ca in acest caz exista cinci martori.

Astfel, unul dintre martori spunea ca politistii i-au cerut sa se legitimeze, dar judecatorul a refuzat, declinandu-si identitatea dupa ce a fost incatusat, iar ulterior magistratului Gabriel Apostol i-au fost scoase catusele de catre lucratorii Politiei Autostrazi, el plecand apoi cu masina spre Pitesti impreuna cu fiica sa de sapte ani.

Incidentul a fost inregistrat pe camerele de luat vederi de la benzinarie.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, politistii fiind acuzati de catre magistrat de purtare abuziva.

Pe de alta parte, in decembrie 2013, sotia lui a depus plangere pe numele magistratului, acuzandu-l de lovire, distrugere si furt intre rude. Inspectia Judiciara efectueaza cercetari si cu privire la acest comportament.