Codul rosu de inundatii anuntat initial pana marti seara pentru judetul Teleorman a fost ridicat. Raman in vigoare codurile portocalii, valabile pentru trei judete, si codurile galbene, informeaza B1 TV.

Raul Vedea si afluentul sau, Raul Cainelui, din judetul Teleorman, se vor afla in continuare sub avertizare cod rosu de inundatii pana marti la ora 18:00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Avertizarea de cod rosu se mentine pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman) si Raul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele - confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman). Avertizarea a fost instituita la nivel local si va fi in continuare detaliata si actualizata, functie de evolutia situatiei hidrologice, de catre Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea.

Tot pana marti seara, este cod galben de inundatii pe Ialomita sector aval confluenta cu raul Prahova - S.H. Ciochina (judetul Ialomita), pe Teleorman sector S.H. Teleorman - confluenta cu Vedea (judetul Teleorman), pe raul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapa (judetul Giurgiu).

Raman sub cod galben raul Calmatui (judetul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Valeni - amonte confluenta cu Teleorman (judetul Teleorman), raul Teleorman sector aval S.H. Tatarastii de Sus - amonte S.H. Teleorman (judetul Teleorman), Sabar si afluentul sau Ciorogarla pe sectorul aferent judetelor Giurgiu si Ilfov, raul Ialomita sector aval S.H. Ciochina (judetul Ialomita) si Buzau aval S.H. Banita (judetul Braila).