Presedintele Traian Basescu a declarat joi, raspunzand unei intrebari, ca se "gandeste profund" cu privire la gratierea lui Gigi Becali, mentionand ca nu este o decizie usoara, pentru ca "nu discutam de o femeie cu patru copii acasa sau de o batrana de 80 de ani care a mutat gardul".

Intr-o conferinta de presa sustinuta joi seara la Palatul Cotroceni, seful statului a fost intrebat daca a primit sesizarea lui Gigi Becali privind tratamentul din inchisoare sau cadoul pe care mama acestuia i l-a trimis, si anume o icoana.

"Cadoul trebuie sa-l declar, daca am primit un cadou, nu stiu, n-a ajuns la mine, cu siguranta il voi primi. (Cu privire la sesizarea lui Becali), am inteles ca se plange de tratamentul din inchisoare, va trebui sa am o discutie in perioada imediat urmatoare, inteleg ca reclama modul de functionare a Administratiei Penitenciarelor si am obligatia sa vad de ce aceasta administratie nu functioneaza bine. Va asigur ca foarte curand voi avea un raspuns si il voi face public", declarat presedintele Basescu.

Intrebat daca s-a mai gandit in privinta cererii de gratiere inaintata de Becali, seful statului a raspuns: "Gandesc profund. Serios, e un om intr-o situatie dificila, iar eu sunt intr-o situatie si mai dificila, pentru ca nu discutam de o femeie cu patru copii acasa sau de o batrana de 80 de ani care a mutat gardul. Va rog sa ma intelegeti ca nu e o decizie usoara".