Aeroportul de la Brasov va avea intre 540.000 si 890.000 de pasageri pe an, potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Brasov Mihai Pascu, care a prezentat joi studiul privind traficul pe aceasta aerogara. Acest studiu tine cont atat impactul pe care il va avea autostrada Bucuresti-Brasov cat si de criza economica.

"Este o noutate absoluta si tine cont de criza economica, de constructia autostrazii Bucuresti-Brasov si totusi, cu toate acestea, aeroportul de la Brasov va avea de la 540.000 pana la 890.000 de pasageri pe an. Am apelat la aceasta firma sa faca studiul de trafic pentru viitorul aeroport tinand cont de criza din anul 2009 si de constructia autostrazii, pentru ca sunt foarte multe voci care au venit in principal din mediul privat si au spus ca avem un studiu relativ vechi pentru ca despre acest aeroport se discuta de multi ani. De aceea, am dorit sa facem un nou studiu care este incurajator, iar cine vrea sa investeasca in viitorul aeroport se va uita cu siguranta si la acest studiu", a declarat vicepresedintele CJ Brasov, citat de Agerpres. Studiul este realizat de KPMG.

Lucrarile la aeroportul international Brasov-Ghimbav care se va intinde pe o suprafata de 209 hectare au inceput anul trecut cu constructia pistei, in lungime de 2.820 de metri si o latime de 45 de metri. Pana la inceperea sezonului rece, pista s-a realizat in proportie de 50%, urmand ca lucrarile sa continue imediat ce vremea va permite.

CJ Brasov a votat in luna ianuarie accesarea unui credit de 6,5 milioane de euro din care cinci milioane de euro pentru continuarea lucrarilor la aeroport si 1,5 milioane de euro pentru continuarea lucrarilor de modernizare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

Pentru lucrarile la turnul de control si terminalul aeroportului CJ doreste sa se asocieze cu un investitor pentru a le finaliza, dar deocamdata nu sunt firme interesate de aceasta investitie.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, doreste ca aeroportul sa fie gata in anul 2016.