Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis joi condamnarea la 6 ani de inchisoare cu executare a lui Radu Dogaru si la 5 ani si 4 luni de inchisoare cu executare a lui Eugen Darie in dosarul furtului tablourilor din Olanda, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.

Prin decizia CAB, pedepsele celor doi inculpati din dosar care si-au recunoscut vina au fost micsorate, de la cate 6 ani si 8 luni de inchisoare, la 6 ani pentru Radu Dogaru, respectiv 5 ani si 4 luni pentru Eugen Darie.

Judecatoria Sectorului 3 i-a condamnat, pe 26 noiembrie 2013, la cate 6 ani si 8 luni de inchisoare pe Radu Dogaru si Eugen Darie.

Celor doi inculpati urmeaza sa li se scada din pedeapsa perioada in care au stat in arest preventiv (din 20 ianuarie 2013).

Procesul continua pe latura penala pentru ceilalti inculpati din dosar si pe latura civila pentru toti cei trimisi in judecata de procurori.

In acest dosar au fost trimisi in judecata Radu Dogaru, Adrian Procop (in lipsa), Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu, Olga Dogaru si Petre Condrat (ultimul in stare de libertate).

"Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii Dogaru Radu si Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infractionala in scopul savarsirii infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, constand in aceea ca, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte si prin efractie, au sustras sapte opere de arta (picturi in ulei si acuarele)", preciza DIICOT.

Tablourile intitulate "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Lisseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud erau expuse intr-un muzeu din Rotterdam, Olanda.