Fostul Spital Orasenesc Negresti a fost recastigat in instanta de autoritatile locale, in urma unui litigiu cu o clinica privata din Capitala, care nu si-a onorat angajamentul redeschiderii unitatii medicale, inchisa in urma cu trei ani de Ministerul Sanatatii, alaturi de alte 66 de spitale din tara.

Autoritatile locale din orasul vasluian Negresti au castigat, dupa aproape trei ani de procese in instanta, litigiul cu o clinica privata din Bucuresti asupra cladirii de peste sase milioane de euro a fostului spital din localitate, transmite Mediafax.

Practic, cladirea Spitalului Orasenesc Negresti revine autoritatilor locale, dupa ce situatia juridica a imobilului a fost incerta in urma semnarii unui contract intre Consiliul Local si SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucuresti, prin care clinica privata isi lua, in vara lui 2011, angajamentul redeschiderii unitatii medicale din Negresti.

Clinica bucuresteana nu a reusit sa obtina, conform contractului incheiat cu CL Negresti, avizele de la Ministerul Sanatatii si, in consecinta, documentul incheiat intre cele doua parti ar fi trebuit sa devina nul, iar spitalul sa revina in totalitate la autoritatile locale.

"Din pacate, aproape trei ani noi nu am avut niciun drept asupra imobilului fostului spital din cauza litigiului cu acea clinica privata, blocandu-ne astfel orice intentie a noastra de a redeschide spitalul. In sfarsit, am castigat si ultimul proces din acest litigiu si cladirea ne-a revenit in totalitate. Acum, mingea este in curtea celor de la Consiliul Judetean Vaslui, care ar putea sa ne cedeze 20-30 de paturi de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, astfel incat fostul spital din Negresti sa fie transformat intr-o sectie externa a unitatii medicale vasluiene", a declarat, luni, pentru Mediafax primarul orasului vasluian Negresti, Vasile Voicu.

Reprezentantii Consiliului Judetean Vaslui sustin ca vor analiza situatia preluarii fostului spital din Negresti, in acest sens asteptand un memoriu al autoritatilor locale.

"Autoritatile locale trebuie, mai intai, sa faca documentele prin care sa ne cedeze cladirea ca apoi noi, in functie de ce vor spune si medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, sa vedem ce sectie externa ar putea functiona acolo. Noi asteptam memoriul de la primarie pentru a-l supune spre analiza si aprobare in Consiliul Judetean", a precizat vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

Spitalul Orasenesc Negresti a fost inchis de Ministerul Sanatatii pe 1 aprilie 2011, alaturi de alte 66 de spitale din tara, masura fiind luata ca urmare a ineficientei acestor unitati. De atunci, spitalul din Negresti a intrat in conservare, autoritatile locale refuzand atunci accesarea acelui program prin care unitatea putea fi transformata in azil pentru batrani.