Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in cadrul primirii Comandantului fortelor NATO in Europa, gen. Philip M. Breedlove, ca armata romana este implicata in a substitui lipsa de capacitate a administratiei de a pastra lucrurile sub control, pe furtuna, relateaza Mediafax.

Seful statului a avut un schimb de cuvinte cu generalul american Philip M. Breedlove despre vremea din ambele tari.

Breedlove i-a spus lui Basescu ca a aterizat, miercuri, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, in conditii de "furtuna mare".

Presedintele Traian Basescu a replicat: "Dar nu comparabil cu ce se intampla in Statele Unite ale Americi, unde vantul ajunge la 140 km/h".

La randul sau, generalul i-a povestit sefului statului ca sotia sa este din Statul Florida si i-a trimis o fotografie cu o pancarta turistica cu textul "Bine ai venit in Statul insorit", in fotografie fiind zapada peste tot.

Comandantul suprem al fortelor aliate din Europa a mai aratat ca a avut deja o vizita "minunata" la Aeroportul Kogalniceanu. "Totul merge foarte bine, acolo. Va multumesc pentru cooperarea pe care fortele militare o are cu noi. Ca si comandat militar al NATO, nu pot sa pierd ocazia de a va felicita pentru cei 10 ani in NATO", a declarat acesta.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, la randul sau, ca Armata romana este implicata in operatiunile din ultimele zile legate de fenomenele meteo extreme din tara noastra.

"Pentru moment, dincolo de misiunile pe care le avem in afara tarii, Armata romana este foarte mult implicata in a substitui lipsa de capacitate a administratiei noastre de a pastra lucrurile sub control, in timpul acestei furtuni pe care o avem", a spus seful statului.

Presedintele Basescu a mai spus ca discutiile cu generalul se vor referi in primul rand la Summit-ul NATO din Marea Britanie.

Presedintele a mentionat ca, dupa dialogul cu secretarul general al NATO, este foarte fericit de oportunitatea de a discuta si cu comandantul suprem al fortelor aliate din Europa (SACEUR), despre viziunea Romaniei legata de acest Summit.

"Vom discuta, de asemenea, despre situatia securitatii din regiune", a mai spus Traian Basescu.