Pretul biletelor RATB ar putea creste anul viitor, a declarat luni primarul general Sorin Oprescu, citat de Agerpres. Edilul a aratat ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti se afla intr-o situatie dificila.

Autobuz RATBFoto: RATB

"La Metrorex deocamdata nu stiu, ca nu e sub jurisdictia mea, dar la RATB ar fi posibil sa creasca, dar numai cand am convingerea ca folosesc banii aceia asa cum trebuie si nu aiurea", a raspuns Oprescu unei intrebari privind o posibila crestere a pretului biletelor Metrorex si RATB de anul viitor.

"Acolo s-au facut cheltuieli din acestea cu toptanul si din subventii si nu au stiut anii acestia care au trecut decat sa ceara. Mai avem nevoie de 120 de milioane, mai avem nevoie de 200 de milioane, la un moment dat venisera cu o cifra aberanta de 900 de milioane de lei (...) m-am trezit cu o chemare a lor, va rog ajutati-ne, avem nevoie de 60 si ceva de milioane. Pentru ce aveti nevoie de 60 de milioane? Curentul e platit, motorina e platita, salariile sunt platite, care e problema? Au luat din banii de salarii ai oamenilor, ma refer la cota ce trebuie platita la ANAF, adica nu au platit-o niciodata si au facut cumparaturi. Sa raspunda, e penal. Nu eliberam niciun fel de ban decat in momentul cand am certitudinea ca pot sa-i si recuperez de undeva", a adaugat edilul general cu prilejul verificarii stadiului lucrarilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucuresti-Magurele