Ionut Budisteanu, romanul care a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur, a fost inclus de prestigioasa revista Time printre cei mai influenti 16 tineri din lume in 2013, unde ocupa locul 9.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul loc este ocupat de cantareata neo-zeelandeza Lorde, in varsta de 17 ani, urmata de compatrioata sa Lydia Ko, jucatoare de golf in varsta de 16 ani si de Nick D'Aloisio, creatorul aplicatiei Summly, cumparata de Yahoo pentru 30 de milioane de dolari.

Time noteaza ca prototipul gandit de Ionut Budisteanu "semnaleaza potentialul crearii de masini autonome pentru mase, la un cost de doar 4.000 de dolari, in comparatie cu masina care se conduce singura a Google, de 75.000 de dolari".

Ionut Budisteanu este urmat in acest clasament de fiica presedintelui american Barack Obama, Malia. Justin Bieber ocupa locul 12.

Ionut Budisteanu, un elev din Ramnicu Valcea, a castigat in luna mai premiul cel mare la un important concurs de cercetare pentru elevii de liceu - International Science and Engineering Fair (ISEF), organizat de compania Intel in Arizona, SUA, in valoare de 75.000 de dolari si denumit Gordon E. Moore, dupa fondatorul Intel.

Inventia cu care a castigat este o masina care se conduce singura cu ajutorul unui radar 3D.

Un interviu cu Ionut Budisteanu poate fi citit aici.