Alex Zamfir, initiatorul proiectului Conferinta Anului Viitor, proiect ce isi propune sa prezinte o imagine a Romaniei vazuta prin ochii unor romani care si-au demonstrat valoarea de-a lungul timpului si bloggerul Cristian China au discutat online despre cum va fi anul 2014 si cat de importante sunt astfel de dezbateri.

Cristian China si Alex Zamfir in studioul Smile MediaFoto: Smile Media

Alex Zamfir a explicat de ce a ales sa organizeze evenimentul "Conferinta Anului Viitor": "Din dorinta de a face un altfel de eveniment in Romania si din dorinta de a auzi si alti oameni care si-au demonstrat valoarea in domeniile care activeaza si care ar avea ceva relevant de spus pentru oameni in general."

"Stiind ce te asteapta in viitor, indiferent daca e un lucru bun sau rau, te ajuta. Auzind 40 de pareri foarte diferite despre Romania anului 2014, ar trebui sa iti faci o idee mai buna despre ce ar trebui sa faci tu ca individ si tu ca roman, anul viitor. Sper ca multi factori de decizie din Romania, fie ca sunt din mediul privat sau din mediul public, sa fie prezenti la eveniment. Mi s-ar parea un lucru bun pentru ei, in primul rand, apoi bun pentru noi romanii si un semn de respect pentru cei 40."

Cristian China: "Nu ai cum sa vezi ce o sa se intample in viitor, dar stii ce se intampla? Cand te uiti in viitor, ridici putin privirea si atunci dintr-o data incepi sa te uiti in jur si sa intelegi prezentul. Nu stiu ce o sa se intample, dar ce frumos e sa discuti despre asta si altfel intelegi contextul, altfel intelegi prezentul."

"O sa fie foarte interesant modul in care oamenii astia gandesc in fata unei provocari (persoanele invitate la conferinta - n.r.), ca daca aduci un actor sa vorbeasca despre o piesa in care a jucat e foarte usor pentru el, dar daca aduci un actor si il intrebi ce va fi anul viitor il scoti din zona de confort si deja inveti ceva si din asta."

Cristian China-Birtaeste blogger pe chinezu.eu si antreprenor online. De formatie jurnalist, a trecut apoi de partea cealalta a „baricadei” si a lucrat în administratie publica locala si centrala, dupa care a devenit consultant în comunicare. In 2007 a descoperit bloggingul si a decis sa mearga pe aceasta cale. Scrie pe blogul sau personal chinezu.eu pentru despre social media, blogging si antreprenoriat. În 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agentie prin care desfasoara campanii pentru bloggeri într-o modalitate inedita, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor catre bloggeri.

Alex Zamfireste initiatorul proiectuluiConferinta Anului Viitor, proiect ce isi propune sa prezinte o imagine a Romaniei vazuta prin ochii unor romani care si-au demonstrat valoarea de-a lungul timpului. In anul 2002 a infiintat alaturi de 3 prieteni agentia AdVenture, devenita in toamna acestui an Funvertising. Obiectivul declarat al celor de la Funvertising este ca drumul pana la atingerea unui rezultat sa fie la fel de "fun" ca si rezultatul insusi.

  • Interpretul Nicolae Voiculet nu a putut fi prezent la intalnire din motive personale