Ministerul Justitiei a transmis joi catre Sectia pentru Procurori a CSM propunerile pentru functiile de conducere la nivelul sectiilor din cadrul DNA. Este vorba despre functiile care au provocat reactia dura a conducerii DNA, care a anuntat ca schimbarea lui Lucian Papici (seful Sectiei I anticoruptie) si a Marianei Alexandru (adjuncta sa) au fost facute fara motiv si fara respectarea legislatiei. Papici, procurorul care a instrumentat dosarul lui Liviu Dragnea, a fost schimbat la doar sase zile dupa ce fusese delegat pe aceasta functie.

Potrivit unui comunicat al CSM citat de Agerpres, au fost propusi procurorii Iuliana Bendeac - pentru functia de procuror sef sectie - Sectia combatere a coruptiei; Viorel-Ioan Cerbu - pentru functia de procuror sef sectie adjunct - Sectia combatere a coruptiei, Elena Cristina Matiesescu - pentru functia de sef sectie - Sectia judiciara penala si general-maior magistrat Ion Alexandru - pentru functia de procuror sef sectie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa stabileasca, in sedinta din 8 octombrie, calendarul conform caruia se vor desfasura procedurile de avizare a propunerilor ministrului justitiei', precizeaza CSM.