Codul portocaliu de ploi si vant este mentinut pana miercuri la ora 2:00 doar in judetele Constanta si Tulcea, in timp ce Capitala si restul judetelor din jumatatea de sud a tarii se afla sub cod galben, conform actualizarii atentionarilor emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Astfel, in judetele Constanta si Tulcea, ploile vor fi abundente, cantitati de apa urmand sa mai ajunga, local, la 40-50 de litri pe metru patrat, iar rafelele de vant vor putea depasi, temporar, peste 80-90 de kilometri pe ora.

Cod galben si portocaliuFoto: ANM

Celelalte judete din jumatatea de sud a tarii, precum si Capitala, raman sub cod galben de ploi si vant, pana miercuri la 8.00. In Baragan, vantul va mai prezenta intensificari, cu viteze de 50-70 de kilometri pe ora, se mai arata in noua atentionare emisa de ANM.

Tot pana miercuri la ora 2:00, in Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali, iar trecator si in Subcarpatii Moldovei, Transilvaniei si Munteniei, precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare, mai precizeaza meteorologii.

ANM mai avertizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile in timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.