Moment istoric vineri, 27 septembrie, pentru turismul romanesc: croazierele cu plecare din portul Constanta au fost reluate dupa 70 de ani in care navele doar au operat escale in portul romanesc. Odata cu transformarea Constantei in port de imbarcare, numarul turistilor romani si straini care vor vizita orasul va creste. In zilele de imbarcare, turistii straini de pe vas au posibilitatea de a vizita orasul si imprejurimile individual sau in tururi organizate de personalul de la bordul navei si de oficialitatile portuare ale orasului Constanta.

Nava de croazieraFoto: Aerotravel

Nava italiana de croaziere MSC Musica a imbarcat vineri primii pasageri romani direct din Romania, dupa o perioada de 70 de ani in care navele doar au operat escale in portul romanesc. 94 de pasageri s-au imbarcat vineri pe nava MSC Musica pentru o calatorie de 11 nopti pe itinerariul: Constanta – Gythion – Venetia – Katakolon – Istanbul – Yalta – Odessa -Constanta. Evenimentul a fost marcat printr-o conferinta de presa organizata de agentia de turism Aerotravel, agentia partenera MSC Cruises, care a incheiat contractul pentru imbarcari din Constanta si prin intermediul careia pot fi achizitionate pachetele de calatorie.

Nava de croaziera

Nava de croaziera

Foto: Aerotravel

"Ne bucuram ca am putut sa facilitam accesul pasagerilor romani la croaziere. Aerotravel este “preferred seller” al MSC Cruises inca din 2009, cand am inceput vanzarea de pachete de calatorie pe navele italiene. De atunci am inregistrat o crestere exponentiala a numarului de pasageri de la an la an. Pornind de la aceste date, le-am pus in vedere partenerilor nostril italieni potentialul pe care il ofera Romania ca piata de vanzare pentru croaziere si ne bucuram ca au acceptat provocarea noastra de a transforma Constanta in port de imbarcare, nu doar o escala", declara Antonio Nitu, Director General Aerotravel Lufthansa City Center.

Sambata, 28 septembrie, au debarcat in portul Constanta cei 90 de turisti romani care s-au imbarcat din Venetia impreuna cu alti 3000 de turisti straini, in prima

Croziere in Constanta

Croziere in Constanta

Foto: Aerotravel

croaziera cu debarcare in Constanta.

Odata cu transformarea Constantei in port de imbarcare, numarul turistilor romani si straini care vor vizita orasul va creste. In zilele de imbarcare, turistii straini de pe vas au posibilitatea de a vizita orasul si imprejurimile individual sau in tururi organizate de personalul de la bordul navei si de oficialitatile portuare ale orasului Constanta. Oficialitatile Aerotravel estimeaza ca in decursul anului viitor peste 50.000 de turisti straini vor proveni de pe navele de croaziera, dintre care 33.000 de pe navele MSC operate prin agentia Aerotravel.

In 2014 se estimeaza ca numarul pasagerilor romani care se vor imbarca pe navele de croaziera, din Romania sau din alte porturi europene, va ajunge la peste 4.000.