Cei 33 de mineri blocati in subteran la Rosia Montana continua protestul. Starea lor de sanatate este satisfacatoare
Potrivit Agerpres, minerii sunt monitorizati permanent de medici care au coborat sambata in subteran si au masurat tensiunea arteriala, glicemia, si pulsul minerilor, facandu-le de asemenea un examen EKG.
Cei 33 de mineri, din care 22 se afla in subteran de miercuri dimineata, iar ceilalti 11 de vineri dupa amiaza, la o distanta de un kilometru de gura minei si o diferenta de nivel de 300 de metri, stau in conditii improprii, cu umiditate foarte mare si cu temperatura scazuta, de doar cateva grade. Ei dispun de paturi, apa si alimente.
Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Rosia Montana, Cristian Albu, a declarat, sambata, pentru Mediafax ca cei 33 de mineri blocati in subteran se declara decisi sa nu suspende protestul pana cand nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanti ai Guvernului.
Potrivit sursei citate, senatorul Theodor Atanasiu si deputatul Calin Potor (ambii PNL) au coborat, sambata, in subteran, pentru a discuta cu protestatarii si pentru a le prelua doleantele, ca sa le transmita in Parlament. Dupa vizita acestora, minerii s-au declarat convinsi sa continue protestul.
Conform liderulului Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Rosia Montana, minerii nu vor mai declansa greva foamei.
Unii mineri prezinta deja probleme de sanatate, precum tensiune arteriala sau glicemie marite.
In paralel, la gura minei se afla aproximativ 300 de oameni, care protesteaza la suprafata, in semn de solidaritate cu minerii blocati in subteran.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
dupa inceperea exploatarii aurului prin cianurare, starea lor de sanatate se va degrada pana la deces in unele cazuri.
Oare liderul lor este atat de onest incat sa "dea o fuga" in Peru, Guatemala, Honduras, Montana-SUA (inchisa dupa ravagii facute sanatatii)? Ca sa participa cu mare drag la costul deplasarii in scopul unei informari corecte.
In Rosia Montana acum nu se face minerit asa ca respectivii din muzeu nu au cum sa fie mineri si sa presupunem prin absurd ca o sa se faca minerit pe viitor acesta nu va fi in galerie asa ca "minerii" nu vor avea nevoie de lampase.
Sunt de parere ca redactia HotNews a trebui sa renunte la promovarea proiectului deoarece o sa-si dezamageasca cititorii.
http://www.youtube.com/watch?v=Cju90oQ9X08