Rosia Montana, a 13-a zi de proteste: Mars in Centrul Vechi al Capitalei, cu 200 de manifestanti
Ei au cerut retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.
Protestatarii s-au declarat, de asemenea, impotriva exploatarii gazelor de sist.
Duminica trecuta, peste 7.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au blocat centrul Capitalei, la Universitate, dupa un mars pe traseul bd. Nicolae Balcescu - bd. Magheru - bd. Lascar Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Soseaua Stefan cel Mare - Calea Mosilor - bd. Carol.
Proteste similare au avut loc in mai multe orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Sfantu Gheorghe, Suceava si Iasi.
La protestele de pana acum din Capitala, manifestantii au blocat timp de mai multe ore, in timpul noptii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar si un sens al Bulevardului Nicolae Balcescu. De asemenea, ei au protestat in Piata Constitutiei si in Piata Victoriei.
Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate in alte orase din tara, au inceput la 1 septembrie, dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Resursele (tarii) sunt (practic) avantajul si bogatia noastra, potenta noastra din punct de vedere geo-politic. Pana la urma nu am tinut acest "colt" atata vreme doar pentru ai lasa pe alti sa profite!?
Resursele (tarii) sunt (practic) avantajul si bogatia noastra, potenta noastra din punct de vedere geo-politic. Pana la urma nu am tinut acest "colt" atata vreme doar pentru ai lasa pe alti sa profite!?
si cand se va exploata, oricum se va termina ceea ce e acolo, nu?
personal, exploatand acum, vad o sansa la mai bine pentru zona si oamenii de acolo, pentru economie prin firmele care vor colabora la exploatare. peste 100 ani sau mai mult, sincer, chiar nu stiu ce, cine sau cum va fii.
si ca idee cred ca nici peste 100 ani, statul roman nu va fii in masura sa faca ceva benefic, pentru tara in general, cu atat mai putin pentru o zona oarecare.
Daca luam 18 ani (de cand functioneaza ei, cu infrastructura luata GRATIS de la stat - deci in care NU au investit NIMIC) inseamna ca au "investit" 1.157.407 euro / luna.
Rosia Montana are vreo 2000 locuitori. Deci in FIECARE luna, FIECARUI locuitor al Rosiei Montane (inclusiv copii si batrani) i-au revenit intre 500 - 580 euro!
Dat fiind ca cei de acolo mai au si pamant, padure, o vaca, niste gaini, cevaaa... si ca impozitele pe locuinte sunt FOARTE mici (ca li se aplica facilitatile prevazute prin lege pentru motzi) inseamna ca aceia de acolo sunt PUTRED de bogati :D
Bineinteles, bogatia lor se reflecta la nivelul intregului judet - si, de aici, reverbereaza in restul tzarii :P