Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, eliberarea conditionata a lui Tudor Sisu, fost membru al trupei de hip-hop 'La Familia', dupa executarea a doua treimi din pedeapsa de patru ani de inchisoare primita in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de droguri, decizia instantei fiind definitiva, relateaza Mediafax.

In 16 aprilie, Judecatoria Sectorului 4 a admis propunerea de liberare conditionata a lui Tudor Sisu, formulata de Comisia pentru individualizarea regimului de executare al pedepselor privative de liberate din cadrul Penitenciarul Bucuresti - Jilava.

Sentinta a fost contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti, care miercuri a respins recursul si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca Tudor Sisu urmeaza sa fie eliberat din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa de patru ani de inchisoare primita in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de droguri.

In 22 octombrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Tudor Sisu la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Sisu si alti 15 membri ai unui grup infractional au fost arestati preventiv in mai 2006. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au acuzat pe cei 16 ca, intr-un an, au distribuit in Bucuresti aproximativ 40 de kilograme de heroina.

Sisu a mai fost inchis pentru trafic si detinere de droguri de mare risc. El a fost arestat in octombrie 2003, la cateva zile dupa ce Politia a prins doi traficanti de stupefiante din Targoviste si a facut o perchezitie in apartamentul lui. Cantaretul a fost eliberat in octombrie 2005, iar in mai anul urmator a fost din nou arestat.

In 25 septembrie 2009, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale fata de Tudor Sisu intr-un alt dosar, pentru cultivarea, producerea, fabricarea, cumpararea sau detinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu.