Cazul deputatului George Becali va fi discutat luni dupa-amiaza de deputatii Comisiei Juridice, dupa cum a decis Biroul Permanent al Camerei Deputatilor in urma unei scrisori trimise acestui for prin care se arata ca Becali a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de abuz in forma calificata si continuata, informeaza Agerpres.

In urma condamnarii la inchisoare a lui George Becali, deputatii juristi ar putea decide, cel mai probabil, vacantarea postului acestuia din Parlament.

"Pe agenda de astazi a Biroului Permanent a fost o scrisoare a Tribunalului Bucuresti - Sectia Penala prin care suntem informati ca dl. Gigi Becali a fost condamnat. Aceasta informare a Tribunalului a fost repartizata catre Comisia Juridica, urmand ca aceasta sa propuna plenului, in principiu pana miercuri, pentru ca miercuri vom avea votul final, un raport si opinez ca raportul asa cum este normal cum este legal va fi in favoarea declararii vacant a locului d-lui Gigi Becali", a declarat la finalul Biroului Permanent liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu.

Conform documentului, Tribunalul Bucuresti face cunoscut ca, prin sentinta penala nr. 830/24.05.2013 a ICCJ, Sectia Penala, definitiva prin decizia penala nr 124/20.05.2013 a ICCJ - Completul de 5 Judecatori, privind pe numitul Becali George, s-a dispus condamnarea acestuia pentru complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata si continuata, prevazuta de Codul penal, la o pedeapsa de doi ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 64 al. a si b Cod Penal, pe i durata de cinci ani dupa executarea pedepsei principale. De asemenea, conform Codului Penal, instanta anuleaza suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei rezultante de trei ani inchisoare aplicata inculpatului Becali George prin decizia penala nr 23 din 11 februarie 2013, pronuntata in dosarul nr 1610/2012 de ICCJ, Completul de 5 Judecatori, se mai arata intre altele in scrisoarea trimisa Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de Tribunalul Bucuresti - Sectia Penala.