Starea de sanatate a celor patru militari romani raniti duminica, in urma incidentului din Afganistan, ramane in continuare stabila, informeaza Ministerul Apararii Nationale, transmite Agerpres.

''Conform procedurilor standard aplicabile in astfel de situatii, medicii de la spitalul din baza militara Apache au decis transferarea a trei dintre ei - plutonierul-major Dorin Segedi si caporalii clasa a III-a Sergiu Ola si Elena Cristina Marin - la spitalul de rang superior din Baza Aeriana Kandahar, pentru efectuarea unor investigatii mai complexe, necesare stabilirii terapiei medicale de urmat'', precizeaza MApN intr-un comunicat transmis Agerpres.

Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevra 'Yelow Scorpions' au fost raniti in Afganistan, in urma rasturnarii blindatului in care executau o misiune, duminica, in jurul orei 12,00 (ora Romaniei). 'Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, in provincia Zabul din Afganistan, cand, in urma exploziei unei anvelope, masina de lupta a grupei de infanterie de tip MRAP in care se aflau s-a rasturnat. In urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi si caporalii clasa a III-a Sorin Banulescu, Sergiu Ola si Elena Cristina Marin au fost raniti.

Dupa acordarea primului ajutor la fata locului, militarii au fost evacuati de urgenta la spitalul din baza militara Apache', a aratat MApN.