Omul de afaceri craiovean Samir Sprânceană condamnat joi la cinci de închisoare cu executare pentru falsifcare de carduri de către instanţa supremă a fost dus, vineri seară, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, scrie Mediafax.

Samir Spranceana a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru falsificare de carduri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Decizia instantei este definitiva.

Alaturi de Samir Spranceana, alte cinci persoane, respectiv nepotul sau, Ovidiu Doran, Bogdan Iulian Nitulescu, Claudiu Balan, Liviu Sfetcovici si Aurel Gigi Toma, au mai fost condamnate la pedepse cu executare cuprinse intre trei si cinci ani de inchisoare.

Mandatul de arestare in cazul lui Samir Spranceana a ajuns vineri, la ora 17.00, la IPJ Dolj.

Politistii l-au cautat pe omul de afaceri la domiciliu, insa nu l-au gasit, acesta prezentandu-se singur la Politie cand a aflat ca este cautat.

Samir Sprinceana a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Craiova pentru constituirea unui grup infractional si detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica.

In iunie 2010, el a fost ridicat de procurorii DIICOT in timp ce incerca sa treaca frontiera, prin judetul Timis, cu echipamente de tip skimming.

In 29 septembrie 2011, magistratii Tribunaului Dolj l-au condamnat pe Samir Sprinceana la cinci ani de inchisoare cu executare. Decizia instantei a fast atacata cu recurs la Curtea de Apel Craiova, iar in 18 aprilie 2012, magistratii au respins calea de atac.

Samir si ceilalti membri ai grupului infractional au facut, ulterior, recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Samir Spranceana mai este judecat intr-un alt dosar, pentru returnari ilegale de TVA. In acest dosar, Samir Spranceana a fost condamnat la 18 ani de inchisoare de Tribunalul Dolj, in 11 februarie 2013.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2003 - octombrie 2004, Samir Spranceana a obtinut 66 de milioane de lei din rambursari ilegale de TVA.