Seful interimar al DNA, Calin Nistor, a acceptat functia de adjunct al Departamentului National Anticoruptie, dupa ce in urma cu trei saptamani refuzase propunerea facuta pe atunci de Victor Ponta, care era ministru interimar al Justitiei, au declarat pentur HotNews.ro surse guvernamentale.

Procurorul Calin NistorFoto: Agerpres

Potrivit surselor citate, noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, va face numirea vineri.

  • UPDATE 23.00 Victor Ponta la Digi 24: Nu pot confirma. Va va spune ministrul Justitiei

Pentru functia de sef la DNA, Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruta Kovesi, insa cand a trimis lista la CSM lista cu cele cinci nume pentru conducerea Parchetului General, DNA si DIICOT nu a propus si un adjunct la departamentul anti-coruptie.

Propunerea premierului venea atunci dupa ce procurorul general Daniel Morar a criticat faptul ca nici un procuror de la DNA nu a fost propus pentru o functie de conducere.

Procurorul Calin Nistor a facut 45 de rechizitorii de trimitere in judecata cu demnitari, politicieni importanti din tot spectrul politic, arbitrii de fotbal, puternici oameni de afaceri, primari, potrivit cotidianului Romania Libera. El a fost reclamat la Inspectia Judiciara.

In raportul de control al Inspectiei, facut pentru perioada 2011-2012, se precizeaza ca Nistor a facut 13 rechizitorii, ca nu a inregistrat nici o achitare si nici o restituire a vreunui dosar instrumentat de el.

In schimb, Nistor a obtinut condamnari definitive in dosarele pe care le-a instrumentat, intre care dosarele unui fost parlamentar si sef local de partid ca Ion Ilie Morega, unui fost secretar de stat la Ministerul Economiei, Ionel Mantog, sau condamnarea fostului presedinte SIF Oltenia, Dinel Staicu si a fostului presedinte al Bancii internationale a religiilor, Ion Popescu. etc.

Calin Nistor i-a trimis in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Arges, baronul PSD Constantin Nicolescu ( in doua dosare penale), pe fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, pe atunci membru PDL, pe omul de afaceri si patron al unei echipe de fotbal Cornel Penescu.