Banca Centrala a Ciprului (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca o zi, pe 25 aprilie, anunta un comunicat de presa al institutiei.

Clientii pot folosi in continuare retelele ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC din Romania.

Unitatile de la noi ar fi urmat sa se redeschida joi dupa cum anunta luni Banca Ciprului.

Tranzactia privind preluarea sucursalei din Romania a Bank of Cyprus a fost finalizata. Depozitele sucursalei din Romania a Bank of Cyprus vor intra sub legea bancara din Romania incepand din 25 aprilie, banii din conturi fiind garantati - in limita a 100.000 de euro- de Fondul de garantare a depozitelor din tara noastra, si nu de cel din Cipru, a declarat la Digi24 Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale.

Agentiile din Romania ale bancii au fost inchise initial pentru o saptamana, incepand cu data de 1 aprilie, dar termenul a fost prelungit cu inca doua saptamani.

Activele inregistrate in sucursala din Romania insumeaza circa 450 de milioane euro, din care putin peste 350 milioane euro reprezinta credite.