Implementarea stadardelor tehnologice si legislative europene in Romania este inca in stadiu incipient, sustine prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, intr-un interviu acordat revistei Q Magazine. Coldea a adaugat ca realitatile economice si sociale actuale au oferit motivatii in plus pentru derularea unor atacuri informatice asupra sistemelor informatice apartinand autoritatilor publice si entitatilor private, si a favorizat racolarea unui numar din ce in ce mai mare de specialisti IT in activitati infractionale informatice.

Prim-adjunctul Directorului Serviciului Roman de Informatii, General-maior Florina Coldea l-a acordat revistei Q Magazine, despre Startegia de Securitate Cibernetica a Romaniei.

"Traversam o criza economica mondiala care a generat puternice contradictii sociale. In plus implementarea stadardelor tehnologice si legislative europene in Romania este inca in stadiu incipient. Toate aceste realitati au oferit motivatii in plus pentru derularea unor atacuri informatice asupra sistemelor informatice apartinand autoritatilor publice si entitatilor private, si a favorizat racolarea unui numar din ce in ce mai mare de specialisti IT in activitati infractionale informatice", a declarat prim-adjunctul Directorului Serviciului Roman de Informatii.

In interviul acordat revistei Q Magazine, Generalul-maior Florian Coldea a vorbit despre Startegia de Securitate Cibernetica a Romaniei, explicand ca "SRI considera ca Romania are un nivel de securitate cibernetica ce trebuie neaparat imbunatatit. Pentru a limita atat riscurile unui incident sau atac cibernetic de proportii, cu un evident impact asupra securitatii nationale, prin consecintele economice, sociale si institutionale, Romania trebuie sa fie suficient de puternica si determinata sa parcurga cu consecventa o serie de pasi."

Intrebat care sunt tarile de care Romania se poate teme in rasboiul cibernetic, Coldea a raspuns: "avand in vedere ca suntem membri ai NATO si UE, amenintarile la adresa statelor membre ale acestor organisme reprezinta implicit amenintari pentru Romania."