Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva primarului din comuna mehedinteana Gogosu, Jean Rogoveanu, si a altor sapte persoane, sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, in urma perchezitiilor facute joi in Mehedinti, Timis, Gorj si Hunedoara, intr-un dosar de evaziune fiscala, informeaza Mediafax.

Potrivit purtatroului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, inspector principal Nicolae Lohon, primarul Jean Rogoveanu are calitatea de invinuit in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, alaturi de alti sapte suspecti. Acestia au fost dusi la audieri la sediul Politiei.

In urma perchezitiilor, politistii au pus sechestru pe doua autoturisme, una dintre acestea apartinand primarului din Gogosu. Au fost ridicate, de asemenea, sume de bani si documente care sa justifice prejudiciul de trei milioane de lei.

Un numar de 16 perchezitii au avut loc, joi dimineata, in judetele Mehedinti, Timis, Gorj si Hunedoara, la persoane suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu de trei milioane de lei, in acest dosar fiind implicat si un primar dintr-o localitate mehedinteana.

"In concret, in perioada 2011 - 2012 persoanele respective, in calitate de administratori ai unor societati comerciale au efectuat tranzactii financiare fictive, sustragandu-se de la plata impozitului TVA- ului si creand un prejudiciu bugetului de stat in valoare de trei milioane de lei", a spus Nicolae Lohon.

La actiune au participat politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinti, in colaborare cu politisti din judetele Hunedoara, Gorj si Timis, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.