Vizita oficiala in Republica Moldova a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, programata pentru 1 februarie, va fi amanata si reprogramata pentru o data ulterioara, din cauza unei probleme de sanatate a sefului statului moldovean, Nicolae Timofti, anunta site-ul de stiri Unimedia.md, care citeaza un comunicat al presedintiei tarii vecine.

Nicolae Timofti a suferit o colecistita acuta (inflamatie a vezicii biliare) in urma cu doua zile si a fost supus in dimineata zilei de joi unei interventii chirurgicale de inlaturare a colecistului, la Spitalul Republican al Asociatiei curativ-sanatoriale a Cancelariei de Stat, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul presedintiei Moldovei. Operatia a decurs bine iar starea de sanatate post-operatorie a acestuia este stabila, urmand ca Nicolae Timofti sa ramana internat in zilele urmatoare pentru recuperare.

"Presedintele Nicolae Timofti multumeste cu anticipatie pentru intelegerea partii romane si tuturor institutiilor si cetatenilor din Republica Moldova care ar avea posibile inconveniente din cauza amanarii vizitei presedintelui Traian Basescu", potrivit presedintiei Republicii Moldova.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, urma sa viziteze Chisinaul in 1 februarie. Ultima vizita in tara vecina a oficialului roman a avut loc in 2010.