Ministerul Afacerilor Externe anunta modificarea nivelului de alerta de calatorie in Libia, ca urmare a deteriorarii situatiei de securitate din aceasta tara si ii sfatuieste pe cetatenii romani sa evite calatoriiler in aceasta zona.

Ministerul atentioneaza ca punctele terestre de frontiera pot fi inchise fara un anunt in prealabil. Pe rutele terestre dinspre Tunisia si Egipt catre Tripoli, respectiv Benghazi puteti intalni numeroase puncte de control si, sporadic, actiuni de protest ce pot degenera in conflict.

Cetatenii romani care se afla pe teritoriul Libiei sunt sfatuiti sa evite calatoriile in afara capitalei si a marilor orase si sa se informeze atunci cand trebuie sa se deplaseze cu mijloace auto intre localitati.

Evitati in totalitate deplasarile in localitatea Benghazi, iar daca va aflati deja in aceasta localitate, este indicat sa parasiti imediat orasul, din cauza riscurilor iminente de securitate.

De asemenea, va recomandam sa evitati zonele cu risc securitar sporit, indeosebi orasele, Sirte Beni Walid si Tarhuna, zona de sud (Sebha, Ghat, Ubari, Ghadames), muntii Nafusa (Zintan, Nalut), centrul si sudul Cirenaicii (Jalu, Kufra).