Seful Sectiei de Politie Bals, comisarul Gheorghe Barbu, acuzat de viol de catre o fosta subalterna, a fost retrogradat, marti, prin trecerea pe o functie inferioara, printr-o decizie a sefului Politiei Romane, Petre Toba, informeaza Mediafax.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in urma finalizarii cercetarilor efectuate de Consiliul de Disciplina constituit la nivelul IGPR fata de comisarul de politie Barbu Gheorghe, seful Sectiei de Politie Rurala Bals, din cadrul IPJ Olt, a fost propusa si aprobata de inspectorul general al Politiei Romane trecerea intr-o functie inferioara, pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut, pentru deficiente manageriale identificate in urma controlului efectuat de catre Directia Control Intern din IGPR.

Scandalul care a dus la retogradarea lui Barbu a izbucnit in 26 decembrie 2012, cand acesta a fost injunghiat in abdomen de politista Melania Renghea, o fosta subalterna care a povestit autoritatilor ca, in trecut, ofiterul ar fi violat-o.

Femeia a lucrat in cadrul Sectiei Bals, comuna Bobicesti, care intra in subordinea comisarului Barbu, iar in urma cu cateva luni a solicitat si obtinut mutarea la Sectia de Politie din localitatea olteana Brancoveni.

Potrivit anchetatorilor, aceasta a fi mers cu autoturismul sau in Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului sau sef si, sub pretextul ca vrea sa ii transmita un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta in autoturismul sau si, in urma discutiei cu acesta, l-ar fi injunghiat, cel mai probabil, cu un cutit, de mai multe ori in zona abdominala.

Sotul politistei, care este insarcinata, a sustinut inca de atunci ca aceasta ar fi fost violata in trecut de catre comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme seful politistei.

Sotul femeii spune ca a aflat de toata povestea abia in 22 decembrie si ca a incurajat-o pe aceasta sa depuna plangere, lucru care s-ar fi petrecut in data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Seful DIICOT Craiova, Adrian Gluga, a declarat pentru Mediafax ca in cuprinsul plangerii depuse de politista sunt mentionate nume de la varful Politiei Olt.

Astfel, in plangerea depusa de femeie, pentru viol si santaj, sunt mentionate numele sefului Politiei Bals, Ion Sotea, al sefului Inspectoratului de Politie Olt, Ion Voicu si al prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Bals, la care Barbu ar fi dus-o pe politista pentru a intretine relatii sexuale cu ei.

Surse din Politie declarau pentru Mediafax ca seful Politiei Olt, Ion Voicu, si-a depus la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului documentele necesare in vederea iesirii la pensie.