Ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, a sosit luni la Palatul Victoria, unde are loc si intalnirea premierului Victor Ponta cu delegatia FMI la Bucuresti, anunta Agerpres. Intalnirea dintre primul ministru si delegatia Fondului Monetar International a inceput la ora 11:00, iar la final premierul va face declaratii de presa.

Ambasadorul Andreas von Mettenheim sublinia pe 17 ianuarie, la o receptie organizata de Camera de Comert si Industrie Romano - Germana, necesitatea predictibilitatii, transparentei, a luptei impotriva coruptiei si a reformei administrative.

"2012 ne-a demonstrat cat de greu cantareste politicul asupra mediului investitional. Reforma administrativa anuntata de Guvern este un obiectiv ambitios, dar masurile care se vor lua trebuie mai intai discutate si cu mediul economic. Se simte o briza noua in privatizarea companiilor de stat si suntem increzatori ca parteneriatul nostru este benefic companiilor romanesti. Sa salutam anul 2013 prietenos si, poate, ne va raspunde cu un zambet", spunea Andreas von Mettenheim.