Directori din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale au participat joi, la Balea Lac, la o sedinta de "plan operativ" privind bilantul pe anul trecut si proiectul de buget pe 2013, dar discutiile au fost finalizate in cursul serii, astfel incat participantii au plecat din statiune in noaptea de joi spre vineri, potrivit companiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut sefului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale(CNADNR), Mircea Pop, sa vina la Bucuresti si daca va constata ca, joi seara, la Balea Lac, directorii companiei "se tineau de petreceri, nu de deszapeziri", ii va da pe toti afara.

Intrebat de jurnalisti daca va lua masuri disciplinare in ceea ce priveste conducerea CNADNR care, potrivit unor informatii, petrecea joi seara la Balea Lac, primul-ministru a raspuns ca este posibil sa ia o astfel de masura, dar mai inainte va verifica.

"Am vorbit cu domnul Pop (directorul general al CNADNR-n.r.) - care nu era la Balea Lac, era la Cluj - l-am chemat in Bucuresti, vreau sa verific ce s-a intamplat cu conducerea CNADNR. Daca intr-adevar se tineau de petreceri, nu de deszapeziri, da, ii dam pe toti afara", a spus Ponta, citat de Mediafax.

La intrebarea jurnalistilor daca crede ca CNADNR este veriga slaba, asa cum a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea, primul-ministru a spus ca se va putea pronunta doar dupa ce va avea o discutie cu acesta.

"Sedinta a avut loc la ora 14:30, problemele discutate au fost transate pana la finalul zilei, iar in cursul noptii participantii au plecat. Astfel, in jurul orei 02:00, Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi se afla in zona localitatii Bacau, iar in jurul orei 01:30, Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti se afla pe raza administrativa a regionalei", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), transmis de Mediafax.

Presa a relatat ca sefii CNADNR au petrecut la munte, desi meteorologii anuntasera ca vremea se va inrautati accentuat.

Totodata, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat conducerea CNADNR pentru modul in care a prezentat informatiile in Comandamentul de iarna convocat vineri la Guvern, atentionand ca este "veriga slaba" si ca este ultima data cand accepta "aceasta balba nationala".

"Ori veniti aici sa informati, ori nu", le-a spus Liviu Dragnea membrilor CNADNR, in sedinta Comandamentului.

Ministrul delegat Dan Sova, in coordonarea caruia functioneaza CNADNR, nu a fost prezent la Guvern pentru aceasta sedinta.

Dragnea a subliniat ca nu mai sunt probleme cu consiliile judete, dar au aparut acum dificultati cu CNADNR.

Vicepremierul a precizat ca CNADNR are "cele mai multe contracte sau toate contractele" pentru drumurile nationale si trebuie sa prezinte informatii precise despre ce se intampla cu interventiile pe aceste drumuri.

La sedinta Comandamentului, mai multe autoritatile locale au reclamat ca nu au putut comunica eficient cu reprezentantii CNADNR in ultimele zile, cu atat mai putin in ultimele ore.