Meteorologii anunta ca miercuri vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru aceasta data in regiunile sudice, dar valorile termice vor fi in scadere usoara fata de ziua anterioara. In jumatatea de nord a tarii cerul va fi noros si vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari si ploi izolate la inceputul zilei, in sud-est.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 1 si 11 grade.

De joi dupa amiaza incep precipitatiile, dar temperaturile raman ridicate astfel ca maxime;e vor fi cuprinse intre -3 grade in nordul Moldovei si 11 grade in extremitatea de sud-est. Va ploua mai intai in regiunile de sud si sud vest, iar joi seara ploile se extind.

In cursul noptii de joi spre vineri precipitatiile se transforma in ninsori, iar vineri va ninge aproape in toata tara. Temperaturile vor scadea, astfel ca maximele vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -16 si -4 grade. Vantul va incepe sa bata cu putere si va fi viscol.

Sambata va ninge mai ales in jumatatea sudica a tarii, iar maximele termice vor fi predominant negative. In Bucuresti, sambata si duminica maxima termica nu va mai trece de -5 grade Celsius.